BBC Türkçe'nin aktardığına göre, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Hollanda'nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ve İngiltere'deki sağcı parti Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage'a atıfta bulunarak 'İslam karşıtı ve aşırı sağcı söylemleriyle dikkat çeken Batılı politikacıların IŞİD'le aynı propaganda yöntemlerini kullandığını' ifade etti. 

"Popülist sağcı söylemler, şiddeti körükleyebilir"

Lahey'de düzenlenen bir güvenlik konferansında konuşan Hüseyin, Batı'daki sağcı siyasileri 'demagoglar' olarak nitelendirerek "Yanlış anlaşılmasın. Irkçı demagogların eylemlerini IŞİD'inkilerle bir tutmuyorum, ama iletişim yöntemleri, yalanları ve meseleleri fazla basitleştirmeleri IŞİD propagandalarındaki yöntemlere benziyor" ifadelerini kullandı.

Hollanda'nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'i de 'bağnazlığı siyasi silah olarak kullanmakla' suçlayan Hüseyin, 'Avrupa'daki popülist sağcı söylemlerin şiddeti körükleyebileceği ve nefretle ağırlaşmış bu havanın birden büyük bir şiddet ortamına dönüşebileceği' uyarısında bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr