52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun dün yapılan tanıtımı geçen yıllara göre oldukça sönük geçti.

Çırağan’da düzenlenen organizasyona katılım düşük seviyede kalırken yaşanan aksaklıklar da dikkat çekti.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun açılış konuşmasında yaptığı “Recep Tayyip Erdoğan’ın Vodafone Arena’nın açılışında topa nasıl güzel vurduğunu görünce sporcu bir Cumhurbaşkanı’na sahip olduğumuz için çok sevindim” açıklaması garipsendi.

TUR’un teknik detaylarından çok sponsor firmaların yetkililerin konuşma yaptığı törende, Cumhurbaşkanı adına kürsüye çıkan Genel Sekreter Fahri Kasırga’nın TUR’a turnuva demesi organizasyona ilgisizliği gözler önüne serdi.

Tayyip Erdoğan’ın neredeyse her konuda yaptığı ‘yerli ve milli’ vurgusu da TUR 2016’da unutuldu. Yıllardır görevini başarıyla yürüten ve Uluslararası Bisiklet Federasyonu’ndan övgü alan Abdurrahman Açıkalın’ın yerine 74 yaşındaki İsviçreli Roland Hofer’in yarış direktörlüğüne getirilmesi skandal olarak yorumlandı.

Hofer konuşmasında çok yaşlı olduğu için Türkiye’deki TUR’a ilk kez ne zaman geldiğini hatırlayamadığını söyledi. İstanbul - İstanbul etabıyla 24 Nisan Pazar günü başlayacak turun tanıtımında teknik bilgilerin yetersizliği nedeniyle birçok soru işareti cevaplanmadı.

Dağıtılan resmi bilgi kitapçıklarda Astana Takımı yarışta yer almazken sunumda Kazak ekibinin TUR’a katılacağı bilgisi verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr