CHP'nin İstanbul ve İzmir'de düzenlediği Cumhuriyet ve Demokrasi mitinglerine de katılan Birleşik Haziran Hareketi yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu bilmeli ki bu sevdasında yalnızdır" ifadelerini kullandı.

Haziran Hareketi'nin "Taksim’de Gündoğdu’da Birleşenler AKP Diktasıyla Uzlaşmayacak" başlıklı bildirisi şöyle:

"AKP, 15 Temmuz’dan bugüne bir müsamere sergiliyor. Daha düne kadar ülkeyi birlikte yönettikleri Cemaatin suçlarında hiç payları yokmuşçasına günah çıkarıyorlar. AKP, Cemaatle birlikte çevirdikleri tüm kirli ve karanlık dümenleri eski ortağının üzerine yıkarak, sorumlulaktan sıyrılmaya çalışıyorlar.

Darbeye karşı milli birlik beraberlik adı altında, muhalefeti de buna ortak etmeye çalışıyorlar. Bir yandan da OHAL yetkisine dayanarak istedikleri her şeyi kimseye sormadan geceden sabaha hayata geçiriyorlar.

Durum bu kadar açık seçik ortaydayken Kılıçdaroğlu, önce Saray’a çıktı bugün de Yeni Kapı Mitingi’ne katılacağını açıkladı. Erdoğan’ın bu müsamerede muhalefete biçtiği figüran rolünü kabul etti.

Kılıçdaroğlu, Yenikapı Mitingi’ne katılmaya evet diyerek, gerçek demokrasiye ve laikliğe hayır dedi. Kılıçdaroğlu Taksim’e ve Gündoğdu’ya sırtını döndü, Erdoğan’ı sırtına almayı tercih etti.

Kılıçdaroğlu bilmeli ki bu sevdasında yalnızdır.

Darbeye karşı çıkan ve AKP diktasına hayır diyen bu ülkenin emekçileri, ilericileri, cumhuriyetçileri Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’la baş başa bırakacaktır.

HAZİRAN, Kılıçdaroğlu’nun da figüranı olduğu bu oyunu darbeye de diktaya da hayır diyen milyonlarla birlikte bozacaktır. Laiklik, gerçek demokrasi, özgürlük ve eşitlik için gün Haziran Meclisleri’nde birleşme günüdür."

(Kaynak: Birgün)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr