Başkale İlçesi'ndeki bir ortaokulda kız ve erkek öğrencileri taciz ettiği ve okulda müstehcen içerikli ingilizce filmler izlettiği iddiasıyla İngilizce öğretmeni D.S. hakkında soruşturma başlatıldı.

AÇIĞA ALINDI

Veli ve okuldaki bazı öğretmenlerin öğrencilerle sohbeti sırasında ortaya çıkan olay sonrası öğretmen açığa alınırken, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı.

İKİ AYRI SUÇTAN YARGILANIYOR

Soruşturma kapsamında D.S. hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı', 'Çocuğun görebileceği yerde müstehcenlik' suçlarından hazırlanan iddianame Van 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek 2 ayrı suçtan 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianemede, şüpheli D.S.,'nin öğrencilerin sınıfta olduğu sırada izlettiği filmlerde cinsel içerikli sahnelerin olduğu ve insanlar ile hayvanlar arasındaki cinsel ilişkiyi açıkça gösterdiği belirtildi. İddianemede, şüphelinin farklı zamanlarda bazı kız ve erkek öğrencileri de elle taciz ettiği öğrencilerin ifadelerinde yer aldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Öğretmen D.S., ise verdiği ifadede hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, izlettiği filmlerin cinsel içerikli olmadığını savundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr