Gençlerbirliği karşısında şiddetle ihtiyaç duyduğu üç puana ulaşabilecek bir performans sergileyemeyen Eskişehirspor, sahadan boynu bükük ayrıldı ve lige çıkmasından sekiz sezon...

Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği, Eskişehirspor'u konuk etti. Ev sahibi ekip mücadeleden 3-1'lik skorla galip ayrılırken, bu sonucun ardından Es-Es lige veda etti.

Karşılaşmaya konuk ekip hareketli girse de kısa sürede kontrolü eline alan Gençler, arka arkaya bulduğu gollerle direksiyon koltuğuna geçti. Ahmet Çalık'ın zorladığı pozisyonda Boffin'in kendi kalesine attığı gole Ahmet Oğuz eklenince Gençler, 22. dakika itibariyle 2-0'lık üstünlüğe fırladı.

Es-Es Murat Uçar'ın golüyle soyunma odasına 2-1'lik skorla gidip biraz umutlansa da ikinci yarıda üstünlüğünü sürdüren Gençlerbirliği, Djalma Campos'un golüyle skoru 3-1 yaptı ve maçı da bu skorla kazanarak ligi 45 puanda ve 10. sırada tamamladı.

Eskişehirspor ise 30 puanla ligi 17. sırada tamamlayarak küme düştü. Es-Es gelecek sezon PTT 1. Lig'de mücadele edecek.

Mersin İdman Yurdu, Sivasspor ve Eskişehirspor lige veda ederken, son hafta Antalyaspor karşısında elde ettiği üç puanla Gaziantepspor, Süper Lig'e tutunmayı başardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr