CHP PM Üyesi Sera Kadıgil'den sonra CHP Kütahya eski Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Öztürk de Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 7080 TL para cezasına çarptırıldı.

Berkin Elvan'ın ölümü üzerine Kütahya'da yapılan yürüyüşte "Katil, Hırsız Erdoğan" diye bağırdığı için hakkında soruşturma açılan Öztürk'ün mahkemesi dün Kütahya 5.Asliye Ceza Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.  Öztürk'ün avukatlığını da CHP Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Onur Cingil üstlendi.

Öztürk savunmasında, hükümetin gezi direnişinde ve sonrasında yaşanan olaylarda sorumlu olduğunu ve dönemin Başbakanı'nın "Emri ben verdim" demesiyle ülkede infial oluştuğunu verilen tepkilerin normal ve siyasal eleştiri olarak kabul edilmesini istedi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına göre de eylemin hakaret kabul edilemeyeceğini belirerek, beraat talep etmesine rağmen para cezasına çarptırıldı.

Verilen ceza sonrasında İbrahim Öztürk şu açıklamayı yaptı:

"Hiçbir koşulda mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, ne Berkin'i, ne Ali İsmail'i ne Özgecan'ı, ne Dilek Doğan'ı, ne Ankara Gar'ını, ne verdiğimiz şehitlerimizi ne de bu ülkenin geleceği olan biz gençlere çektirdiklerinizi ve yaşattıklarınızı
unutmayacağız, unutturmayacağız. İstihbarat bizleri takip ettiği kadar terör saldırısı yapması muhtemel şüphelileri takip etseydi, bugün terhisine sayılı günler kala Şehit olan kardeşlerimiz bugün,annelerinin,eşlerinin,çocuklarının yanında olurdu.Basit bir hakaret davasını titizlikle inceleyen hukuk sistemimiz,bizlerin soruşturmasına uyguladığı özeni Eşref Bitlis'in, Uğur Mumcu'nun, Madımak'ta yanan canların davalarında gösterseydi, bugün bu davalar hakkında zaman aşımı verilmezdi.

Faili meçhul cinayet olmazdı.Suçlular aramızda dolaşıyor olmadı,bugün Ankara kana bulanmış olmazdı. Kütahya'da aynı davadan 35 arkadaşımızın beraat etmesi (olması gereken de budur) ve benim ceza almam bizlere manidar gelmekle birlikte, çıkan sonucun ciddiyetini sorgulamamıza neden olmuştur. Bu yola bilerek girdik ve yol bitmeden geri dönmeyeceğiz. Ulusal kurtuluş mücadelesini kazanmış bir milletin torunları olarak vazifeden ve sorumluluktan kaçma gibi bir lüksümüz yoktur.Mustafa Kemal'in Askerleri asla korkmazlar,asla yorulmazlar. Sevgilerle…

CHP'li Sera Kadıgil'e 1 yıl 9 ay ceza!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr