Samsunlu olan ve İstanbul'da yaşayan Umut ve Gamze Öner çifti, 1.5 yaşına gelmesine rağmen yürümeyen çocukları Ferah Öner'i doktora götürdü. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda minik Ferah'a geçen Aralık ayında lösemi tanısı konuldu ve kemoterapi tedavisine başlandı. Ancak doktorlar küçük çocuğa ilik nakli yapılması gerektiğini söyledi. Ailede yapılan taramada uygun ilik bulunamadı. Bunun üzerine Ferah Önder için TÜRKKÖK Projesi kapsamında oluşturulan kemik iliği bankasında uygun ilik arandı. Ancak burada da uyumlu ilik bulunamadı. Bunun üzerine çocuğun anne ve babası TÜRKKÖK projesi kapsamında ilik bankasına kan örneği vererek gönüllü kemik iliği bağışçısı sayısının artırılması için sosyal medyada kampanya başlattı. Ferah Öner ve ilik nakli bekleyen diğer hastalara uygun ilik bulunması için vatandaşlardan kemik iliği bağışçısı olmalarını istedi. Kampanyaya destek veren birçok vatandaş Kızılay'a giderek kan örneği verip bağışçı oldu. Aradan geçen süre içinde sosyal medya üzerinden devam eden kampanyalara ve katılıma rağmen Ferah Öner için uygun ilik hala bulunamadı. Öner çifti ise kızlarına uygun iliğin bulunması için kampanyayı sürdürüyor.

Umut Öner, Türkiye'nin her yerinden üniversite öğrencilerinin, sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların, gençlerin Ferah'a ilik bulunması için TÜRKÖK projesine dahil olduklarını belirterek "Kampanyalarımız devam ediyor. İlik bankasına kayıtlı bağışçı sayısı ne kadar artarsa, kızıma uygun ilik bulunma ihtimali de o kadar artar. Ferah için başlatılan kampanyalar sonucunda binlerce kişi kemik iliği vermek için TÜRKÖK'e kan örneği verdi. Hatta Ferah için kan örneği verip iliğinin uyuşması sonucu başka hastalara iliğini veren bağışçılar olduğunu da duydum. Ancak Ferah için hala uygun ilik bulunamadı ve süreç de devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kızının tedavisinin İstanbul'daki özel bir hastanede devam ettiğini dile getiren Umut Öner, "Kızım kemoterapi tedavisi görmeye devam ediyor. Şu an 4'üncü küre geçildi. Ancak tedavi için kemik iliği bulunması şart. Zaman da giderek daralıyor. Biz daha çok insanın TÜRKÖK'e katılıp kan örneği vermesini istiyoruz. Herkesten destek bekliyoruz. 1 kişi bile bizim için çok önemli. Ne eşim ne ben kızıma uygun ilik bulunacağıyla ilgili umudumuzu hiç kaybetmedik. Bulunacağına inanıyoruz. Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da destek alıyoruz. 20 Mart Pazar günü Almanya Köln şehrinde Türk ve Almanların katılımıyla bir kampanya yapılacak. Uygun ilik bulunması için orada da insanlar kan örneği verip bağışçı olacaklar. Şimdiden destek verecek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hem Ferah hem de kemik iliği bekleyen tüm hastalar için yapılacak bir ilik bağışı bile çok önemli. Yapacakları bağış ile bir insanın hayatını kurtaracaklar" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr