Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü IŞID'e yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 şüphelinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, savcılıkta ifadeleri tamamlanan şüphelilerin tutuklama istemiyle Bingöl Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiği kaydedilerek, T.B., R.I., Ş.B., A.K., C.B., İ.B. ve R.B.'nin tutuklandığı, M.B., Ö.Ö., R.H. ve H.H.M.'nin ise yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi. 

EVLERİNDE GÜLEN'E AİT KİTAPLAR BULUNDU

Yapılan açıklamada, operasyon kapsamında, IŞİD terör örgütü mensubunun evinde Fethullah Gülen'e ait kitapların ele geçirildiğine de dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca DEAŞ terör örgütüne yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorumlu düzeydeki R.I. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada FETÖ/PDY terör örgütünün lideri olan Fetullah Gülen'in yazdığı çeşitli kitaplara, diğer şahısların evlerinde yapılan aramalarda da 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, terör örgütü üyelerine el yazısı ile yazılı dokümanlara, DAEŞ terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Abdullah Azzam ve Ebu Hanzala (K) Halis Bayancuk isimli şahıslar tarafından yazılmış örgütsel kitaplara, terör örgütünün yayınladığı 1 adet Tevhid dergisine, 1 adet DAEŞ-El Nusra ibareli magnete (buzdolabı süsü), çok sayıda seçimlerde oy kullanılması yönünde yazılı broşüre, stickerlere ve dijital haldeki örgütsel materyallere el konulmuştur."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr