Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında, Diyarbakır'da öldürülen AKP'li ilçe başkanı Deryan Aktert'i hatırlatan Yıldırım, "Dün gece Dicle İlçe Başkanımız kendi işyerinde alçakça şehit edildi. AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak değildir" dedi.

CHP'YE 'FETÖ' SUÇLAMASI

Binali Yıldırım konuşmasının devamında AKP hükümetinin 'enerji' yatırımlarından bahsederken konuyu darbe girişimi sonrası başlatılan 'FETÖ' operasyonlarına getirdi. Yıldırım'ın hedefinde ana muhalefet partisi CHP vardı. "Tuzaklara karşı son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyelim" diyen Binali Yıldırım, CHP'nin 'dikkatli' olması gerektiğini söyledi, CHP'nin 17 Aralık sonrası yerel seçimlerde Gülen cemaati ile birlikte kampanya yürüttüğünü öne sürdü.

"BU SÖYLEM DESTEK VERMEKTİR"

CHP'nin mağdur edebiyatı yaptığını söyleyen Yıldırım, "Bu tutum, bu söylem bilerek ya da bilmeyerek FETÖ'ye destektir" dedi, "Zaman mağdur edebiyatı yapma zamanı değil, ülkenin geleceğini inşa etme, hesap sorma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

AKP'LİLERE 'FETÖ' MESAJI

Başbakan Yıldırım, 'FETÖ' ile mücadelenin AKP içinde de sürdüğünü söyledi. Partililere, "Dedikodulara kulak asıp fitneye izin vermeyin" diye seslenen Yıldırım, "Hiç kimse FETÖ'nün değirmenine su taşıyan duruma düşmesin" dedi.

AKP'YE 'İNTR SALDIRISI' TALİMATI

Binali Yıldırım, AKP teşkilatlarına yönelik 'intihar saldırısı' talimatı olduğunu da söyledi. Yıldırım, "AK Parti teşkilatlarına yönelik intihar saldırılarının artırılması yönünde örgüt yöneticilerinin talimatları var. Bu talimatlar uygulanmaya geçirilmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

CLINTON'A TEPKİ: BU NE DEMEK OLUYOR?

ABD'deki başkanlık yarışında Hillary Clinton'ın Irak ve Suriye'deki Kürtleri silahlandıracağını açıklamasına tepki gösteren Başbakan Yıldırım, "Sayın Clinton, bölgedeki Kürtleri terör örgütlerini silah dağıtarak destekleyeceğini söyledi. Bu ne anlama geliyor. ABD bizim müttefiğimiz değil mi, NATO'da, bölgede müttefiğimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek oluyor?" dedi.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Her gün Yezidlik yaparak bize Kerbelayı yaşatıyorlar. Biz gerek ülkemizde, gerek coğrafyamızda yeni ve modern Yezidlerin kan dökmesi karşısında hakkı savunmaya devam edeceğiz.

- Üzerimizde milletin yüklediği ağır bir yük var. Her zaman milletimiz için en doğruyu yapmak için canla başla çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Gece gündüz demeden, daima vatandaşlarımızın hizmetinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımızın biri bitmeden biri başlamalı ki, Türkiye kalkınmaya devam etsin. Bizim bu güzel ülke için hayallerimiz, çok önemli hedeflerimiz var. Hedef Türkiye'yi her yönüyle gelişmiş bir ülke haline getirmek. Bütün arkadaşlarımızdan istediğim, millete hizmette kendinize asla sınır koymayın.

AKP'Lİ BAŞKANIN ÖLDÜRÜLMESİ

- Dün gece Dicle İlçe Başkanımız kendi işyerinde alçakça şehit edildi. AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak değildir. Bir yanda kalkınmamızı yaparken bir yandan da PKK, DEAŞ, FETÖ gibi küresel terörle mücadeleyi sürdürüyoruz. Vatan toprağının hiçbir karışını bu terör örgütlerine bırakacak değiliz.

"ÇOK BÜYÜK HAMLELER GERÇEKLEŞTİRDİK"

- Türkiye iki hafta içerisinde iki tane büyük uluslararası organizasyon gerçekleştirdi. Bir tanesi Dünya Posta Birliği'nin kongresi... 10 gün sürdü. Dünyanın 160 ülkesinden 2 bin 500 kişi 10 gün boyunca Türkiye'yi konuştu.

- Enerji alanında AK Parti Hükümeti çok büyük hamleler gerçekleştirdi. Kurulu kapasitemizi tam 2 katına çıkardık. Türkiye, enerji üreten bir ülke değil ancak Türkiye tüketen ve ihtiyaç duyan ülkelere taşımaya vasıta olan bir ülke niteliğindedir. Yani tedarikçi olmamakla beraber, Türkiye'nin enerji koridorlarında yer alması, tedarikçi olmak kadar ülkeyi stratejik konuma getiriyor.

- Bölgede ülkelerin birbirine bağımlılığı ne kadar artarsa bölgesel barış o kadar önemli hale gelir. Anlaşmazlıklar ortadan kalkar. Neden? Çünkü insanlar gibi ülkeler de karışıklıkta kaybedecekleriyle kazanacaklarını kıyaslayacak. Eğer kaybettikleri, kazanacaklarından daha fazlaysa savaşmayı değil, anlaşmayı tercih edecekler. Onun için Türkiye'nin konumu önemli. Türkiye bu projelerle geleceğe yatırım yapıyor.

"UFAK TEFEK YANLIŞLAR OLABİLİR"

- Milletimiz içinde bulunduğumuz şartları gayet iyi biliyor. Mücadelemiz bundan böyle de sonuna kadar devam edecek.

- Burada bir hususun altını çizmek istiyorum. Bu kadar büyük bir operasyonda şüphesiz ufak tefek yanlışlar olabilir. İşin başında söyledim. Yaşla kurunun bir arada yanmasını önleyeceğiz. Adaletle muamele edeceğiz, duygusal davranmayacağız.

- Bizim tek bir yanlışa tahammülümüz olamaz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz. İtirazlar objektif bir şekilde değerlendirilecek. Bakanlıklardaki itiraz komisyonları bunları karar bağlayacak. Bakan yardımcılarını heyet başkanı yaptık. Ona göre heyetleri de teşkil ettik. En hızlı şekilde, varsa mağduriyetleri gidereceğiz.

"ANA MUHALEFET PARTİSİ DİKKATLİ OLMALI"

- Tuzaklara karşı son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyelim.

- Ana muhalefet partisi özellikle dikkatli olmalı. Bir süredir ülkemizin, 15 Temmuz'da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Ülkenin içinde bulunduğu tehlikeyi es geçiyor ana muhalefet partisi. Kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz'un asıl mağduru şehitlerimizin aileleri, gazilerimizdir.

"CHP'NİN FETÖ FATURASI ÇOK ŞİŞKİNDİR"

- 17 Aralık sonrası seçimler vardı. Ben İzmir'de kampanyadaydım. O kampanyada, abiler ablalar CHP'yle kolkola kampanya yaptılar. Buna bizzat şahidim. FETÖ konusunda ana muhalefet partisinin faturası çok şişkindir.

- Mağdur edebiyatı yapacağına 'Yenikapı Ruhu'na sahip çıkmalı. Bu tutum, bu söylem bilerek ya da bilmeyerek FETÖ'ye destektir.

- Zaman mağdur edebiyatı yapma zamanı değil, ülkenin geleceğini inşa etme, hesap sorma zamanıdır.

"AK PARTİ İÇİNDE MÜCADELE VERİYORUZ"

- Partinin tüm mensuplarına, bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. AK Parti içinde hiçbir hain, terörist barındırmaz. Diğerleri, FETÖ'yle AK Parti mücadele ederken aynı şekleri söylüyorlardı, avukatlıklarını yapıyorlardı. Alçak bir darbe girişimi bile hala bazılarının aklını başına getirmediğini görüyoruz.

- AK Parti içerisinde aynı mücadeleyi veriyoruz. Dedikodulara kulak asıp fitneye izin vermeyin. Hiç kimse FETÖ'nün değirmenine su taşıyan duruma düşmesin.

'İNTR SALDIRISI' TALİMATI VAR

- AK Parti teşkilatlarına yönelik intihar saldırılarının artırılması yönünde örgüt yöneticilerinin talimatları var. Bu talimatlar uygulanmaya geçirilmeye çalışılıyor. Milletimiz bilsinki canımızı feda etmeye hazırız.

FIRAT KALKANI HAREKATI: FIRAT'IN DOĞUSU İÇİN GEREĞİNİ YAPARIZ

- Suriye ve Irak'ta askerlerimiz var. Türkiye içinde olduğu gibi sınır ötesinde de terörle mücadelemiz büyük bir titizlikle ve kararlılıkla devam ediyor. Fırat Kalkanı Operasyonu devam ediyor. Köşeye sıkışan DEAŞ, Türkiye'yi hedef alarak kendisine alan açmaya çalışıyor.

- Fırat'ın batısı diyoruz ama eğer terör eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız. 911 kilometre hududumuz var. Hududun her karışını güvenli hale getirmek, terör unsurlarından temizlemek bizim boynumuzun borcudur.

- Bir şeyi açık ve net söylüyorum. Suriye'de, Irak'ta yaşayan Kürt kardeşlerimizle derdimiz yok. Bizim derdimiz onların huzurunu bozan, hayatını zehir eden alçak terör örgütleriyle. Türkiye'nin Kürtler için ne yaptığını, Kobani'ye gidin bakın.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr