Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

15 Temmuz'un tahribatını onarmak için olağanüstü bir gayret içindeyiz. Daha ilk saatten itibaren yurdun her köşesinde savcılarımız ahrekete geçmiş hukuk işlemeye başlamıştır. Polisimiz mücadele verirken yurdun dört bir yanında asayişin teminini gerçekleştirmiştir. Ekonomi yönetiminde asla bir sorun olmamıştır. Kahraman Türk milliet ekonomi konusunda da üzerine düşen görevi yapmıştır. Bürokrasi hiçbir şey olmamış gibi tam bir verimlilikle çalışmasını sürdürmüştür. Şehit ve gazi yakınlarının ihtiyacının karşılanması gayreti içinde olduk. Bu konudaki hassasiyetimiz devam edecek. Siyasi parti genel başkanlarıyla istişare halinde olduk. Dün de Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'yi ziyaret ettim. Kendilerine OHAL süreciyle ilgili kapsamlı bilgi aktardım.

Sayın Cumhurbaşkanımız Pazar günü İstanbul'da büyük bir miting gerçekleştirecek. Bu mitinge AK Parti olarak bütün teşkilatlarımızla katılım sağlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda hepimiz Yenikapı'da olacağız. Tarihin en büyük mitinginin gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı ben tekrar etmek istiyorum. Gün birlik günüdür. Dolayısıyla CHP, MHP liderlerini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum. Onların bu büyük mitinge gelerek dostluk, kardeşlik ve dayanışmayı en iyi şekilde göstermelerini önemli olduğunu ifade ediyorum. Düşüncelerini milletimizle paylaşmalarının önemli olduğunu düşünüyorum.
En büyük tahribat ordumuz içinde ve TSK içinde yaptı. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin anlamlı dizelerini aktarmak isterim "Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler" Kuranı Kerim'de de denildiği gibi sizin şer gibi gördüklerinizde hayır vardır. Sizin hayır gibi gördüklerinizde şer vardır. 15 Temmuz gecesi kabus gibi çökmek istediler. Rabbim nasıl kara kışın ardından yaz getiriyorsa 15 Temmuz şer girişimini de hamdolsun hayra tertip etti. Darbe girişiminden sonra FETÖ denilen örgüte amansız bir mücadele başlattık.

Bu hain örgütün maskeri öyle bir düştü ki şu anda bütün Türkiye bu hainlerin gerçek yüzünü gördü. 79 milyon amansız mücadele veriyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr