Malatya'daki toplu açılış töreninde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Saray'a 'başbakanlık' için göz kırptı.

Bakan Yıldırım, “Allah'ına gurban Malatya. Gadanızı alayım gadanızı” diyerek konuşmasına başladı. Yıldırım, “Maşallah, coşku müthiş. Biliyorum sabırsızlığınızı, sözü, sözün ustasına bırakacağım. Ancak, birkaç cümle söylemem lazım” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇAĞRISI

Binali Yıldırım, alandakilere "başkanlık sistemi" konusunda hazır olup olmadıkların sordu. Yıldırım, “Cumhurbaşkanları, başbakanlar çıkaran, birliğin, kardeşliğin, beraberliğinin teminatı olan Malatya'ya ne yaparsak yeridir, ne yaparsak hakkıdır. Yollar tamam, hava yolları tamam, iletişim yolları akıl yolları tamam. Önemli bir işimiz var hazır mısınız? Yolları açtık, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine giden vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran hizmetleri teker teker tamamladık. Şimdi sırada başkanlıkta. Malatya, başkanlık sistemini getirmeye hazır mı. Malatya'dan yükselen bu ses dalga dalga Türkiye'nin her köşesine ulaşacak ve Türkiye'nin geleceğini inşa edecek” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr