AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, referandum oylamasının ardından yapılan ilk grup toplantısında referandum sonuçları için AKP grubuna teşekkür ederek başladı.

Referandum sonuçlarını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Yüzde 81 evet diyen Bayburt da, yüzde 80 hayır diyen Tunceli de kazançlı çıkmıştır" dedi.

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Siyasi tarihimize yeni bir sayfa açılmıyor. Bu yeni sayfanın çok güzel bir gelecek vaat ettiğine inanıyorum. Katılım oranı rekor bir düzeyde olmuştur. Sandıktan çıkan bu sonuçla Türkiye kazanmıştır millet kazanmıştır. Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur.

Bu sonuç yeni bir dönemin başlangıcıdır. Kazanan sadece evet kampanyasına destek veren vatandaşımız değildir. Tercihi hayır olan 23 milyon vatandaşımız da 16 Nisan’da kazanan olmuştur. Çünkü Türkiye millet demokrasimiz kazanmıştır.

 'BAYBURT DA, TUNCELİ DE KAZANMIŞTIR'

 Yüzde 81 evet diyen Bayburt da yüzde 80 hayır diyen Tunceli de kazançlı çıkmıştır. Mevlana’nın dediği gibi şimdi artık yeni şeyler söylemek lazım. Bugün biz siyasetçileri yüzümüzü geleceğe dönmemiz yeni şeyler söylememiz gerekiyor.

 Şaibe söylentileri yayarak sonuca gölge düşürmeye çalışmak beyhudedir boştur. Millet iradesi özgürce sandığa yansımız ve bu iş bitmiştir. Oy oranlarından yola çıkarak milletin sözü üzerine söz söylemek yanlıştır. Oy oranlarının birbirine yakın olmasından yola çıkarak vatandaşları ayrıştırmaya çalışanlara prim vermeyeceğiz.

BAHÇELİ'YE CEVAP:  HANGİ PARTİDEN NE KADAR OY GELMİŞTİR KONUŞMAK ABESLE İŞTİGALDİR

Partimiz referandumda görvini yerine getirdi. MHP, BBP ve HÜDA-PAR'a verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim

Biz bu değişikliği MHP ile ortak hazırladık. Komisyon ve Meclis görüşmelerinde güzel bir ortak çalışmayı da ortak duruşu da yerine getirdik. Bu halkoylamasının milletin kararına giderken de aynı hedef uğrunda birlikte çalıştık. 

Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiğini konuşmak abesle iştigaldir. Bu bir parti seçimi değildir. partiler oy almıyor. Millet geleceğine karar vermiştir. Olay bitmiştir. 

CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN'I PARTİMİZE DAVET EDİYORUZ

Doğu ve Güneydoğu'dan gelen desteği, terörle mücadelede verilmiş anlamlı bir destek olduğunu düşünüyorum. Orada yaşayan bütün vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Teşekkürün en büyüğü kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. AK Parti grubu olarak buradan kendilerine selamlarımızı iletiyoruz. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin önünü açacak bu tarihi değişimi başından beri büyük bir kararlılıkla savundu. Milletimizle arasında öteden beri varolan muhabbet köprüsü ile gönülden gönüle seslendi. O milletimize inandı, güvendi, milletimiz de ona inandı.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr