Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Dün Elazığ'da tren yolundan geçmeye çalışırken bir sürücü, 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her şey insanla başlıyor, her şey insanla bitiyor. Ne tedbir alırsanız alın, insan hatasını ortadan kaldıracak makina icat edilmedi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Taşıdığın insanların sorumluluğunu düşünmek lazım. Önümüzde bayram var. Kaymak gibi yollar yaptık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Siz siz olun, kurallara uyun. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur.

ANISINI ANLATTI

Ortaokulda okurken, son sınıfta ben öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Akrabalarıma yük olmamak için yatılı okula gidip meslek kazanmayı kafaya koymuştum. Sınava iki gün kala, 'müdür senin sınav kağıdını vermedi' dediler. Sert mizaçlı, asık yüzlü bizim Hayati Bey'e benziyor. Ciddi ve sert mizacın ardında müthiş bir insan sevgisi var tıpkı Hayati Yazıcı gibi. 'Sen öğretmen mi olacaksın' dedi. Kağıdı altı önümde yırttı çöpe attı. 'Beni görmüyor musun, hadi defol git' dedi. İki gün ağladım. Bizim gelecekle ilgili planımızı ortaokuldaki müdürümüz değiştirmişti. Bizi farklı bir güzergaha soktu. Öğretmen, hakikaten çok önemli. Anneyi, babayı çocuklar görüyor ama zamanımızın daha çoğu okullarda geçiyor. Dolayısıyla öğretmenlerimiz çocuklarımızın gelecek ufkunun şekillenmesinde çok büyük emekleri var. Fedakarca gayret eden öğretmenlerimizi kutluyorum. Onları da unutmayalım dedik ve pazar günü ilk defa Çankaya Köşkü bahçesinde bir araya getirdik, iftarı beraber açtık.

AK Parti bütün Türkiye'nin, bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumayı esas etmiştir. Ayrımcılık yapanlar bizim bu hassasiyetimizi asla anlayamazlar. İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik, bu günlere geldik. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuk. Demokrasiyle ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz. İyi ki AK Parti var.

"BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ"

Yapacak birkaç iş kaldı. Teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten parayı alacaksınız yol, park, kanalizasyon yapmak için, bu kaynakları çeşitli yollarla terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler! En kısa sürede verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu konuda düzenleme de Meclis'e gelecek. Yağma yok. Siz dağa lojistik destek yapacaksınız. Ondan sonra da demokrasi diyeceksiniz, yurt dışında Türkiye'yi şikayet edeceksiniz. Gelin diyin ki, 'Biz hata ettik, pişman olduk, siz doğrusunu yaptınız' diyin milletimize dönün. Marifet doğunun, güneydoğunun hizmetlerini engellemek değildir; vatandaşın önündeki engelleri kaldırmaktır, çukur, hendek kazmak değildir. Operasyonlar bitti, ikinci adımı atıyoruz. Fiziki yenileme, sosyal yenileme. Bütün yıkılan yerleri daha güzeliyle yapıyoruz. Alt, üstyapısıyla en güzel mimariyle. Gençlerimizi hayata bağlayacak, dağdan daha güzel bir gelecek olduğunu yaşatacak tedbirleri hayata geçiriyoruz. Doğuya, güneydoğuya cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Fabrikalar olacak, özel sektör işletecek, ürünleri de belirli süreyle biz alacağız. Oradaki gençlere iş, aş imkanı göstereceğiz. Terörün istismarından gençlerimizi ve bölge halkımızı kurtarmış olacağız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr