AKP'nin, 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak belirlediği Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Diyarbakır'a geldi. Yıldırım, Dürümlü'deki patlamada hayatını kaybedenler için taziye ziyaretinde bulundu.

Binali Yıldırım yaptığı açıklamada;

"Terör örgtünün acımasız yüzü 16 kardeşimizi bir patlayıcı yüklü kamyonla şehit etti. Çok daha vahşi bir felaket için sinsi plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek içni onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Biz öyle inanıyoruz. Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından buraya geldik. Bunun anlamı şudur, bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek.

Ankara'da söyledim, burada da ifade ediyorum... Milletimiz rahat olsun, emin olsun bu terör belası Türkiye'nin gündeminden çıkacak. Bunun için gereken ne lazımsa eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, vatanımızı bölmeye kast edenler, masum insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacak. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybeden Tanışık köyünün çok değerli sakinlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Gidenleri geri getiremeyiz ama şunu herkes bilmelidir ki, gereken neyse her şey yapılacak." dedi.

ERDOĞAN DİYARBAKIR'A GİDİYOR


Binali Yıldırım, Diyarbakır'daki ziyaretinin ardından dönüş yolunda havaalanında açıklama yaptı. Yıldırım "Terör Türkiye'nin gündeminden en alt sıralara ininceye kadar mücadelemiz sürecek. Bugün acıları azaltma günüdür. 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımızla birlikte Diyarbakır'da olacağız." dedi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr