TED İzmir Koleji Bilim Şenliği çin tören alanında üç istasyon kuruldu. Sabah etkinliklerinde  Mad Science ekibi rehberliğinde  5., 6. ve 7. Sınıflara Polimerler üzerine atölye çalışmaları yapıldı. Deneylerin sonunda ortaya çıkan rengârenk oyun jöleleriyle öğrenciler polimerlerin özelliklerini eğlenerek öğrendiler.
Öğleden sonraki atölye çalışmalarında ise  1., 2., 3. ve 4. Sınıflarla Optik yanılsama çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda Uygulamalı İnteraktif Deneylerle göz yanılmalarını öğrendiler. Çalışmaların sonunda ilkokul öğrencileri kendi periskoplarını imal ederek, arkasında yatan bilim ve tasarımı öğrendiler. Optik Yanılsamalar deneyinden çıkan öğrenciler gün sonunda evlerine kendi periskoplarıyla dönmenin sevinci içinde bilişsel, duygusal, sosyal ve psikomotor alanlardaki becerilerinin geliştirdi.
Yönetmen Alkım Ün ile Söyleşi
Atölye çalışmalarının arkasından TED İzmir Koleji Konferans Salonunda ödüllü belgesel  ‘‘Sulak’’ izlendi. Belgeselin yönetmeni Alkım Ün gösterimden sonra öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Yönetmenlik üzerine detaylı sorular soran öğrenciler sektöre yönelik bilgilerde aldı. Alkım ün söyleşi sonunda TED İzmir Kolejinde olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken öğrencilerle selfie çekilerek bu anı ölümsüzleştirdiler.
Bilim Şenliği kapanış töreninde Robotik Kulübü öğrencilerinin tasarımı olan robotlar seyircilere renkli anlar yaşattı. Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Halil Aydın’ın da katıldığı törende  URFODU Bilim Temelleri Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize belgeleri verildi.
Kapanış töreninin sonunda ise Urla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan. 7. sınıf öğrencisi Verda Berfe Genel ve aynı yarışmada ikinci olan 7. sınıf öğrencisi Ece Deniz Çelik plaketlerini Dokuz Eylül Üniversitesi Dekan Yardımcısı Halil AYDIN’dan aldı.
TED İzmir Koleji 1. Sosyal Medya Yarışması’nda ‘’Yılın En Sıkı Takipçisi’’ ünvanını kazanan ilkokul öğretmeni Sezgin Demirtaşoğlu ödülünü Okul Müdürü İrfan Urhan’dan aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr