Hırvatistan Milli Takımı'nın ve Beşiktaş'ın eski hocası Slaven Bilic, Türkiye ile ilgili tüyolar verdi. Zagreb'te önceki gece düzenlenen spor oscarları gecesine katılan West Ham United çalıştırıcısı, Luka Modric gibi yıldızların yanı sıra Hırvatistan Teknik Direktörü Ante Cacic ile de bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Hırvatlar büyük ilgi gösterdi

İkilinin arasındaki diyaloglar, geceye katılan televizyoncular ve foto muhabirleri tarafından an be an kaydedildi ve büyük ilgi çekti. Bilic'in Beşiktaş döneminde de yardımcı antrenörü olan ve şu an West Ham United'da da yardımcılığını yapan Nikola Jurcevic'in de katıldığı sohbet, Hırvat internet sitelerinde en çok okunan haber oldu.

'Terim cesurdur' ve 'Çılgındır'

Sohbette Türkiye tecrübesi bulunan iki ismin, Hırvatistan hocası Cacic'e çeşitli bilgiler verdikleri ve Fatih Terim hakkında konuştukları görüldü. Jurcevic'in 'Terim cesurdur' ifadesini kullanmasının ardından Bilic de araya girerek 'Terim çılgındır' diyerek imparator ile ilgili meslektaşını dikkatli olması konusunda uyardı ve EURO 2008'de karşılaştıkları maçı izlemesi tavsiyesinde bulundu.

'Stoperleri zayıf, bekler çok çıkıyor'

Türkiye'nin zayıf yönlerini de açığa vuran Jurcevic, Beşiktaş döneminden iyi tanıdığı oyuncularla ilgili bilgiler verdi. Jurcevic, Cacic'e yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi: "Türkiye'nin stoperleri kötü. Zaten gerçek mevkileri stoper olan oyuncular değil. Kanat bekleri ise fazla ofansif ve ileri çıkmayı çok seviyorlar".

EURO 2008'den kalan

Türkiye ile Hırvatistan'ın EURO 2008'deki unutulmaz buluşmasında Slaven Bilic, Hırvatların başındaki isimdi. Fatih Terim'in çalıştırdığı Türkiye, 119. dakikada geriye düşse de, 121. dakikada Semih Şentürk'ün attığı golle maçı penaltılara götürmüş ve ardından penaltılarla yarı finale çıkmıştı.

(Kaynak:Skorer)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr