Alman Bild gazetesinin edindiği bilgilere göre, Türkiye'deki Alman Büyükelçiliği ve tüm konsolosluk temsilcilikleri akut terör tehdidi nedeniyle kapatıldı.

Türkiye'de Kurban Bayramı tatilinin devam ettiğine işaret edilen haberde, hem diplomatik temsilciliklerin hem de Alman okullarının 16 Eylül'e kadar kapalı kalacağı ve temsilciliklere sınırlı ulaşım olacağı ifade edildi. Gazete haberin kaynağı olarak da Almanya Dışişleri Bakanlığı'nı gösterdi.

Alman Büyükelçiliği de Twitter hesabından Türkçe olarak yaptığı açıklamada Alman temsilciliklerinin sınırlı hizmet vereceğini doğruladı.

"Ön tedbir alındı"

Haberde olası bir terör saldırısına yönelik işaretler olduğu, Alman temsilciliklerinin kapalı tutularak çalışanların, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve bir ön tedbir alınmasının amaçlandığını kaydedildi. Ancak terör tehdidine ilişkin başka bilgi bulunmadığı da haberde vurgulandı.

"Türkiye'de artan saldırılar"

Türkiye son dönemlerde PKK ve IŞİD'in düzenlediği saldırılara sahne oluyor. Van'da iki gün önce PKK'nın düzenlediği saldırıda 50'den fazla kişi yaralanmıştı. Gaziantep'de geçen ağustos ayında meydana gelen ve IŞİD'in düzenlediği tahmin edilen saldırıda da 51 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr