Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 10 erkek öğrenciye cinsel tacizde bulunan sınıf öğretmeni için 600 yıl hapis istendi.

Tutuklanan Muammer B.’nin kurs verdiği evlerden ikisinin sahibi olduğu ortaya çıkan Ensar Vakfı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yakın olduğu kurumlardan.

600 yıl hapsi istendi... Tecavüz olayı Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde gerçekleşti

‘Lütfen katkıda bulunun’

Diken'den Burcu Karakaş'ın haberine göre, Ensar Vakfı’nın internet sitesinde TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan’ın vakfın birçok açılışına katıldığı görülüyor. TÜRGEV’in vakfa geçen sene bina yurt olarak yedi bina tahsis ettiği biliniyor.

Ensar Vakfı’nın 27 Mart 2015’te Beykoz’daki şube açılışına katılan Bilal Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelen TÜRGEV için destek çağrısında bulunarak, “Benim bundan sonra kendilerine ve yakınlarına Ensar Vakfı’nın çalışmalarında yer almalarını ve maddi manevi katkıda bulunmalarını rica ediyorum. Sadece Ensar Vakfımız değil, İlim Yayma Cemiyetimiz ve TÜRGEV’imiz gibi çalışmalarına devam eden nice kuruluşlarımız için lütfen zaman ayırın, katkıda bulunun” demişti.

Ensar Vakfı'nın tacizci hocasına 600 yıl istendi

Bilal Erdoğan Ensar Vakfı’nın Bahçelievler şubesinin açılışında yaptığı konuşmada da, vakıf başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ile yakınlığından bahsetmişti. Erdoğan, “Devletimiz halkımızın yaşamını kolaylaştırmak için birçok çalışma yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları olmadan kamunun yaptıkları ve yapacağı hiçbir zaman yeterli olmaz. Vakıf ve STK çalışmaları tam da bu nedenden halkımız için çok önemlidir. Vakıf çalışmalarıyla ve STK temsilcileri ile sürekli istişare halindeyim. Eşimden sonra en çok görüştüğüm kişi ise Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’dur” diye konuştu.

Aile Bakanı "Bir kerelik" deyip savunuyor ama Ensar Vakfı ilk kez tecavüzle anılmıyor

Karaman’daki skandalın patlak vermesinin ardından hükümet kanadından gelen açıklamalar, çocukların yararını gözetmekten ziyade, vakfın itibarını korumaya yönelik olmuştu.

AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk önceki gün vakfa sahip çıkılması gerektiği yönünde bir açıklama yapmıştı. Öztürk, bir ‘hazımsızlık’ yaşandığını savunarak, “Biz inadına Ensar Vakfı’na destek olmaya devam edeceğiz” demişti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da bugün, “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” diye konuşmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr