Birleşik Haziran Hareketi HDP'ye yapılan operasyonla ilgili bir açıklama yaptı.

HDP'ye dönük operasyon için "İleri Faşizm"in ilanı denen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"4 Kasım tarihi itibarıyla, sözde demokrasi de artık tedavülden kaldırılmıştır. HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş da dahil olmak üzere pek çok HDP milletvekilinin evlerine yapılan polis baskını ile birlikte Türkiye'de artık başka bir döneme geçilmiştir."

Açıklamada, "Tüm ilerici güçleri, tüm sosyalistleri, işçi sendikalarını, meslek kuruluşlarını, demokratik kitle örgütlerini HDP'ye destek olmaya, AKP Saray Rejimi'ne karşı birleşmeye çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"HALKIMIZA!

Türkiye, karanlık bir uçurumdan aşağıya doğru yuvarlanıyor. 15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek bir Saray Darbesi gerçekleştiriliyor.

4 Kasım tarihi itibarıyla, sözde demokrasi de artık tedavülden kaldırılmıştır. HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş da dahil olmak üzere pek çok HDP milletvekilinin evlerine yapılan polis baskını ile birlikte Türkiye'de artık başka bir döneme geçilmiştir.

Kendine ‘Milli İrade’ diyenler, milletin geri kalanının iradesini gözaltına almıştır.

Bu, “İleri Demokrasi” palavrasının sonu, "İleri Faşizm"in ilanıdır!

Bu, fiili bir darbedir!

Darbeye karşı direniş meşrudur, haktır.

Bu operasyonlarla birlikte; emekçilerin, yoksulların, kürtlerin, alevilerin ve yeni rejimin hedefindeki tüm kesimlerin hayatını cehennem çevirecek bir dönemin kapıları ardına kadar açılmıştır.

Hırsızlar-Katiller iktidarının devamı için bu ülkenin temellerine dinamit koyulmaktadır! Tek bir adamın etrafında kümelenmiş bir çıkar örgütünün geleceği adına ülke felaketle sonuçlanacak bir iç savaşa sürüklenmektedir.

İzin vermeyeceğiz!

Birleşik Haziran Hareketi olarak 15 Temmuz gecesinin şafağında darbenin bastırıldığını ve karşı-darbe sürecinin başladığını söylemiştik. Süreç hızla siyasal islamcı faşizmin inşası doğrultusunda ilerlemiş, Saltanat ve Hilafet sevdalıları “Başkanlık” diye diye ortalığı yangın yerine çevirmişlerdir.

Artık her şey emekçilerin ve halk kuvvetlerinin direncine kalmıştır. Kendisini emek cenahında gören, solda sayan tüm kuvvetlerin en geniş eylem birliği mutlaka ama mutlaka yaratılmak zorundadır.

Bu ülkenin tüm ilerici, devrimci, demokrat, namuslu, iyi yürekli, cesur insanlarına çağrımızdır:

Tüm ilerici güçleri, tüm sosyalistleri, işçi sendikalarını, meslek kuruluşlarını, demokratik kitle örgütlerini HDP'ye destek olmaya, AKP Saray Rejimi'ne karşı birleşmeye çağırıyoruz.

Halkın örgütlü gücü karşısında hiçbir gücün duramayacağına inanıyoruz.

Gün faşizme karşı birlikte mücadele etme günüdür.

Gün halk güçleriyle dayanışma, omuz omuza durma günüdür.

Gözaltına alınan HDP’li vekillerin yanındayız.

Bu ülkenin emekçilerine, bu ülkenin çocuklarına, gençlerine, kadınlarına sözümüz var:

Saltanata geçit vermeyeceğiz!

Eşitliğin, özgürlüğün, laikliğin ve barışın ve kardeşliğin ülkesini mutlaka kuracağız!

Birleşik HAZİRAN Hareketi"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr