Beyoğlu'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen kadınlar eylem yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekilleri Pervin Buldan ve Hüda Kaya da destek verdi.

  Galatasaray Lisesi önünde saat 18.00'da başlayan eylem öncesi polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Eyleme katılanlar, polisin çanta ve üst araması yapmasının ardından alana alındılar. Eylemde bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Zalime karşı, zulme karşı, bu erkek egemen despotluğa, diktatörlüğe karşı direnen bütün kadınları selamlıyorum. Nerede olursak olalım, yaşamın hangi alanında, hangi mahallede, hangi yerde, hangi mevzide olursak olalım; duruşumuz tektir, duruşumuz birdir. Durduğumuz yer onur ve özgürlüğün topraklarıdır, zeminidir. Durduğumuz yer kadının özgürlüğünü, eşitliğini, kurtuluşunu savunanların yanı ve yeridir. Hiçbir zaman bu duruşu bozmayı başaramadılar. Emin olun bundan sonra da başaramayacaklar" dedi.

Yüksekdağ konuşmasına şöyle devam etti:

"Bakın Gültan Kışanak ve direnen bütün kadınların iradesini teslim almaya çalıştılar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması, halkın iradesine yapılan darbeden başka bir şey değildir. Kadının iradesine yapılan darbeden başka bir şey değildir. Ama karşılarında darbelere boyun eğmeyen kadın var, kadınlar var. Bizim çoğul irademiz ve mücadelemiz var. Nice darbeleri bu iradeyle ve bu direnişle aşmayı başardık. 80 darbesinden bugüne her gün karşı karşıya kaldığımız erkek darbe zihniyetine karşı, faşizm zihniyetine karşı özgürlük alanlarımızı, mevzilerimizi savunduk; bugün de savunacağız. Hepimiz birer Gültan Kışanak'ız, bunu kimse unutmasın. Gültan Kışanak, 80 darbesine, 2016 darbesine nasıl direndiyse öyle direniyor bugün kadınlar."

Eyleme katılan kadın gruplarından temsilcilerin de yaptığı konuşmaların ardından ortak basın bildirisi okundu. Basın açıklamasının kadınlar eylemlerine son verdi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr