Olay, Fetihtepe Semt Konağı’nın zemin katında saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Postaneye gelen yüzleri maskeli, eli silahlı 4 kişi, çevredekileri silah tehdidi ile uzaklaştırarak içeri girdi. Silahlı bir kişi ise dışarıda kalarak etrafı kontrol etti. 3 soyguncu, gişe görevlilerine silah çekti ve kasada bulunan paraları alarak ara sokaklara doğru kaçtı.

İhbar üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis çevreyi güvenlik şeridi ile kapattı. Soyguncuların kimliklerinin belirlenmesi için güvenlik kameraları inceleme alındı. Bu arada olay yeri inceleme ekipleri, postanede parmak izi çalışması yaptı. Soyguncuları yakalamak için polisin çalışması sürüyor.
SOYGUNCULAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Silahlı 4 kişinin ara sokaktan çıkarak postaneye girmesi ve soygun yaparak kaçması bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde silahlı dört kişinin postaneye gelmesi ve dışarıda bekleyenleri silah zoruyla uzaklaştırmaları görülüyor. Postaneden paraları alan hırsızlar yine ara sokaklara kaçarak uzaklaşıyor.

GEÇEN HAFTA BİZ DE SOYULDUK

Çevredeki bir fatura işlem merkezinde çalışan Yaşar Ocak, “Geçen hafta elleri silahlı 5 kişi aynı şekilde bizi soydu. ‘Çabuk çabuk, verin’ diyerek bizi telaşa soktular. Paraları alıp gittiler. İçeriye girip çıkmaları 36 saniye sürdü. Burada sürekli bu olayların olması enteresan. Bu çevrede belki onuncu defa oldu. 16-17 yaşlarında, boyları 1.60-1.65 cm. civarında çocuklar. Ellerindeki silahların, gerçek olup olmadığı belli değil. Postaneden bugün yaklaşık 11 bin TL aldıklarını duydum” dedi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr