Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Hüseyinli - Şile (Kömürlük) bağlantı yolu imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edildi. Yol ormanlık alandan ve Beykoz’daki 1. derece doğal sit alanından geçiyor. Proje hayata geçirilirse, ormanın bir bölümü yok olacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, projenin, Hüseyinli-Şile (Kömürlük) bağlantı yolu için Beykoz’daki Bozhane, Göllü, Kılıçlı ve İshaklı köylerinin koruma amaçlı imar planlarını değiştirerek, rapor halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu. Raporda, otoyolun Şile bağlantısını sağlayacak yol güzergâhının, Beykoz’daki 1. derece doğal sit alanından geçtiği ifade edildi. İmar planlarında, yol güzergâhı ormanlık alan olarak görünüyor. Yolun devamının ise Avcıkoru Tabiat Parkı içerisinden geçmesi planlanıyor. Yolun toplam uzunluğu 11.5 kilometre. Planlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kamulaştırma ve yol yapım çalışmalarına başlanacak.

HIZLI OLAN ŞANSLI!

Raporda, yol çalışmaları sırasında, hızlı hareket edebilen yaban hayvanlarının alanı terk edeceği, yavaş hareket eden kaplumbağa ve yılan gibi hayvanlarla karşılaşılması durumunda ise canlıların, zarar verilmeden alandan uzaklaştırılacağı belirtildi. Bakanlık imar planlarını onaylayarak dün askıya çıkardı. Yol güzergâhı da imar planlarına işlenmiş oldu. Planlara 7 Nisan’a kadar itiraz edilebilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr