Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açılan ve Beykoz 2. derece sit ve orman içi dinlenme alanında kalan arazi yandaşa feda oldu. Beykoz Ormanları’nın dibinde şimdi iş makinaları ve beton mikserleri geziyor. 3. havalimanı projesini de yürüten Kalyon Gayrimenkul yatırım iştiraki RSY İnşaat tarafından Enerji Bakanı damat Berat Albayrak’ın kurduğu Nun Vakfı için lise ve ortaokul yapılıyor. Tahribat Beykoz-Riva yolunun girişinden görülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ormanlık alanı korumak için Beykoz’da 2. derece sit ve orman içi dinlenme alanında kaldığı gerekçesiyle reddettiği konut teklifini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu alana özel eğitim tesisleri yapılmasını geçen yıl onayladı. “Tarla ve meyve bahçesi” niteliğindeki 82 bin metrekarelik alan İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı’nda kalıyor. Söz konusu alanın kuzeyinde özel orman alanı ve güneyinde özel orman alanıyla tarım alanları bulunuyor.

Ormanda inşaat

Alanda Kalyon Gayrimenkul yatırım iştiraki RSY İnşaatı ilkokul ve lise inşaatına başladı. Çevresi orman olan alanda şu an iş makinaları ve beton mikserleri geziyor. İşçciler hummalı bir şekilde eylül ayına yetiştirmeye çalışıyor. Beykoz -Riva yoluna girdiğiniz anda ormanlık alanın içene yapılan inşaat ve tahribat çıplak gözlerle görülüyor. Yemyeşil arazinin bir bölümünden deniz de görünüyor. Ormanlarla çevrili alanın aşağısında ise Beykoz Korusu yer alıyor. RSY İnşaat tarafından yapımı sürdürülen projede Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nın sahibi olduğu ‘Nun Okulları’ eylül ayı itibarıyla hizmet verecek. Nun Eğitim ve Kültür Vakfı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kardeşi Serhat Albayrak ve Zirve Holding’in sahibi Ömer Faruk Kalyoncu tarafından 2014 yılında kurulmuştu.

Öğrenci alımına başladı

2016 Eylül ayı itibarıyla kız ve erkek olmak üzere iki ayrı kampüste ortaokul ve lise hizmeti verecek olan Nun Okulları için öğrenci alımına başlandı. İnternet sitesinde “Toplamda yaklaşık 150 dönümlük yemyeşil bir tabiatın koynunda” ifadesiyle tanıtılan Nun Okulları’nın kampüsünde idari binalar, yurtlar, kongre merkezleri, açık ve kapalı spor alanları, yüzme havuzları ve atölyelerin yanı sıra rasathane, saat kulesi ve cami de yer alacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr