Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Beyazıt Öztürk hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararında, Ayşe Çelik’in 8 Ocak 2016 tarihinde Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show programına telefonla katıldığı anlatıldı.

Ayşe Çelik’in programda terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen kararda, "Olay nedeniyle Beyazıt Öztürk’ün alınan savunmasında programın seyri esnasında bağlanan kişinin çocuk, ölüm gibi sözlerden bahsetmesi üzerine stüdyodaki uğultunun etkisiyle söylenenleri tam anlamadığı, bu sırada konuşulanlara hakimiyetini kaybettiği, daha sonra konuşmanın nereye gittiğini tam anlayamamakla birlikte toparlamaya çalıştığı, alkışları bu nedenle yaptırdığı şeklinde savunmuştur" denildi.

İddianamede Ayşe Çelik’in ve program sorumlusu Kadir Turnalı’nın "Terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi. İddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi 15 gün içinde kabul veya reddetmesi yönünde karar vermesi bekleniyor.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr