Gönüllülük esasına göre İzmir'de 64 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Beyaz Sivil İnitisiyatif adına yazılan açık mektup özel kuryeyle TBMM'deki 550 milletvekilinin ofisine teslim edildi.

Akan kanın durması, gözyaşlarına son verilmesi isteğiyle bölge, kültür, makam, mevkii, mal, mülk, siyasi kimlik, din, etnik hiçbir farklılığın önemi olmadığı belirtilen mektupta barış çağrısı yapıldı. Mektupta şu ifadeler yeraldı:

"Dört aylık görev süresinde sadece 32 saat çalıştırılmak zorunda bırakılarak 'Dünya Demokrasi Tarihine' isimlerini yazdıran 25'inci Dönem vekillerimiz yaşanan olaylara sessiz kalmıştı. 1 Kasım'da göreve gelen siz 26'ncı Dönem vekillerimizden, 'çözüm için ortak akıl' üretmek adına 'ortak akıl komisyonu' oluşturmaya ve bu komisyonda, TBMM'de grubu bulunan tüm partileri bir arada çalışmaya davet ediyoruz. Size oy verenlerin tamamı 'Şiddete, teröre, ölümlere dur' diyor. Hangi parti ambleminin altına evet mührü basmış olursa olsun, oy verenlerin tamamı 'dur' diyor. Halkın ortak talebi ancak 'ortak akıl' ile çözülebilir. Ortak akıl ise sadece siyasi şemsiyelerle değil, esasen 'Halk' şemsiyesi altında üretilebilir. Bunun için de sizleri, halkın istedikleri için çalışmaya davet ediyoruz. Sizleri, görevlerinizin ve yükümlülüklerinizin en önemlisi olan 'Milletvekili; hem seçildiği bölge hem de ülke sorunları ile ilgilenmekle yükümlüdür' maddesine uygun olarak çalışmaya davet ediyoruz. Akan kanı, bir daha akmamak üzere durdurabileceğinize inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Buna inanarak 550 vekilimize oy verdik, şimdi verdiğimiz oyların karşılığını bekliyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr