Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Washington’da katıldığı Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne ev sahipliği yapan ABD Başkanı Barack Obama ile görüşme amacına ulaştı.

Erdoğan, kasımda Hillary Clinton ABD Başkanı seçilirse dışişleri bakanı olması beklenen Strobe Talbott’un yönettiği Brookings Enstitüsü’nde “otoriterleşmesinin” fazla sorgulanmadığı rahat bir toplantı geçirmesi sonrası Beyaz Saray’a geçti. Obama, nükleer zirveye katılan 50 liderin onuruna verdiği çalışma yemeğinin ardından, TSİ 04.25’te Erdoğan ile 50 dakika süren ikili görüşmeye girdi.

Beyaz Saray, resmi programına almadığı görüşmeyle ilgili “Diyarbakır’daki terörist saldırıda öldürülenler için ABD halkı adına Obama’nın Erdoğan’a taziyelerini ilettiği, ABD’nin Türkiye’nin güvenliğine ve terörle ortak mücadeleye desteğini teyit ettiği” açıklamasını yaptı. “İki liderin bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve göç konularında ABD-Türkiye işbirliğini, IŞİD’i geriletmek ve yok etmek için ortak çabaların nasıl geliştirilebileceğini konuştuğunu” belirtti. Cumhurbaşkanlığı da görüşmenin içeriğini aynı şekilde açıklarken “Obama, Türkiye’nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit etmiştir” vurgusu yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr