Suriye'nin kuzeyinde PKK'nin fiili olarak bir devleti olduğunu söyleyen Atalay, "Kandil, PYD bunların hepsi birliktedir. Yani hepsi PKK’dır. Kandil şu anda bana göre ikinci plandadır. Suriye ve oradaki oluşum, bir PKK devleti derken şunu kastediyorum: Petrolü olan, askeri olan, bizzat yöneten bir PKK. Bu resmen değil ama fiilen var" dedi.

Erdoğan'ı yalanladı

İsim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çözüm Süreci'ni Güneydoğu'da, kısmen Doğu'da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar" açıklamasını yalanlayan Atalay, "Çözüm Süreci’nde ihmaller olmuş da, silah birikimi olmuş da, bu hendekler o zaman kazılmış gibi yanlış anlayışlar var. Bunların hepsi yanlıştır. Çözüm Süreci içinde hiçbir yerde ihmal yönünde talimat yoktur. Hele bu hendekler, barikatlar falan şehirlerde herkes bilir bunların hepsi 2015 yazında ortaya çıkmıştır" diye konuştu.  

'Nihai çözüm için konuşma zemini şart'

Karar gazetesine konuşan Atalay, Kürt sorununun çözümü için diyaloğu işaret ederek "Dünyada bu tür sorunları çözmenin örnekleri var. Sonunda uygulanan şey yani ikna, konuşma, o zemini hazırlama ve bu sorunları o şekilde çözmedir. Bunun adına Çözüm Süreci dersiniz, başka şey dersiniz ama önce ülkede kamu güvenliğini sağlayacaksınız, sonra yine nihai çözüm için o tür çalışmalar gündeme gelmek zorundadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr