Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında önce Mersin idmanyurdu daha sonra da Trabzonspor maçı ertelenen Beşiktaş'ta basın sözcüsü Metin Albayrak, "Nere gitsek kar peşimizi bırakmıyor. Karla başlatık, karla buraya geldik. Şimdi maçların ne zaman oynanacağına da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) karar verecek" dedi.

3 VE 18 ŞUBAT'TA OYNAMAK İSTİYORUZ"
Maçların ne zaman oynanacağı konusunda karar merciinin TFF olduğunu kaydeden Albayrak, "Biz sadece programımız sıkışıyor onunla ilgileniyoruz. Lig ve kupada üstüste maçlar oynayacağız. Hocamızla birlikte hangi tarihlerin daha uygun olacağını TFF'ye bildireceğiz. Son karar tabii ki; TFF'nin. Ancak biz maçlarımızı 3 ve 18 Şubat tarihlerinde oynamak istiyoruz" diye konuştu.Bugün de büyük ihtimalle Trabzon'da kalacaklarını vurgulayan Albayrak, "Bugün de kalma ihtimali söz konusu ve kalma ihtimali gitmemizden daha yüksek. Trabzon'daki pist buz tuttuğu için uçak kalkışı söz konusu değil ve o riski alınmayacak" dedi.
Takımın antrenmanlara devam ettiğini kaydeden Metin Albayrak, "Hoca antrenmanları yaptırıyor. Boş durmuyorlar, antrenmanlarını yine yapacaklar. Trabzonspor'la görüşüp saha ayarlayıp bir idman sahası alabiliriz. Oyuncuların moralleri yerinde. Onlar bir an evvel oynayıp dönme taraftarıydılar. Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Bizim elimizde olan bir şey değil. Herkes çok mutlu. Burada tavla partileri yapıyoruz" ifadeleriyle takımın moralinin yüksek olduğunu vurguladı.


"İKİ MAÇ OYNADIĞIMIZDA YİNE LİDERİZ"
Ertelenen 2 maçlarının ardından Fenerbahçe'nin 5 puan farkla liderliğe yükselmesi ve bunun takımda bir sıkıntıya neden olup olmayacağıyla ilgili soruya ise Albayrak, "Gayet normal bir şey. İki maç oynamadık. İki maç oynadığımızda yine lideriz. Kaybettiğimiz bir şey yok. Hiçbir şekilde bunu dert etmiyoruz. Bunu yönetecek yönetim kurulu, hoca ve futbolculara sahibiz. bu şekilde çalışıyoruz" açıklamalarını yaptı.

TFF'YE ÇAĞRI
TFF'ye de çağrıda bulunan Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, "UEFA Fair-Play kriterleri var. Türkiye'nin çeşitli kriterleri var. Artık bundan sonra statların koşulları için de TFF, bazı olmazsa olmazları istemek zorunda. Türkiye'de futbol bu kadar önemli ve statların en üst düzeyde olması lazım. Mersin ve Trabzonspor maçlarından önce tahminler yapılmıştı. TFF'nin görevleri içerisinde maçı, sporcu günvenliğini göz önünde bulunduran atmosferde oynatması gerek. Günümüzde meteoroloji dakika dakikasına tahminler yapıyor. Bunları o çeçeverde ön görerek, naklen yayınları, yayıncı kuruluşla istişare ederek takımların menfaatine göre yapmak durumundadır. Mersin maçı 2 saat evvel oynatılabilirdi. Trabzonspor maçını da cumartesi günü oynayabilirdik. Bunlar artık günümüzde ön görülebilir. İnşallah bunlar TFF'ye emsal olur ve daha dikkatli olurlar" ifadelerini kullandı.

"BOYKO VE ARAS ERTELENEN MAÇLARDA OYNAYABİLİR"
Son olarak Aras ve Boyko'nun ertelenen maçlarda oynayabileceğini kaydeden Albayrak, "TFF'nin talimatlarına göre tescilli olan oyuncular oynayabilir" demekle yetindi.
Transfer konusunda da açık kapı bırakmayan Metin Albayrak, "Artık ne alma ne de satma anlamında transfer defterini kapattık. Ersan da dahil sezon sonuna kadar herhangi bir transfer düşüncesi ve tasarrufumuz yok. Kendisi de istemiyor artık. Kendisi futbol takımının oyuncusunudur. Sezon sonuna kadar artık beraberiz. Devre arasında herhangi bir futbolcumuzu satmayacağız" diyerek sözlerini bitirdi. (NTVSPOR)


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr