Beşiktaş'ta dış transferiden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları, şampiyonluk, transfer gündemi ve Mario Gomezin durumunu değerlendirdi.

"ŞAMPİYONLUĞU ANLATMAK İÇİN YAŞAMAK GEREKİYOR"

Şampiyonluk ile ilgili düşüncelerini, "Bunu yaşamak gerekiyor" diye açıklayan Torunoğulları, "Gerçekten çok güzel bir duygu. Tabi bunu yaşamak gerekiyor. Bütün camiamıza hayırlı olsun. Burada başta sayın başkanımız, yönetim kurulu, teknik ekibimiz ve futbolcu arkadaşlarımızın hepsini canı gönülden tebrik ediyoruz. Herkesin emeği geçmiştir. Emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür etmemiz gerekiyor. Bunun tadını çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"KENDİ EVİNDE OYNAMAK KADAR GÜZEL BİR DUYGU YOK"

Erdal Torunoğulları, Vodafone Arena Stadı'nın şampiyonluğa olan katkısını, "Biliyorsunuz ağaç rüzgar yedikçe güçlenir. Biz de herhalde farklı sahalarda oynadıkça daha motive olduk, daha iyi bir aile olduk. Bence Vodafone Arena'da da bu rahatlığı yaşayacağız. Oyuncularımız bu rahatlığı yaşayacak. Tabii ki en başta taraftarımızla buluştuk. Kendi evinde oynamak kadar güzel bir duygu olamaz. Taraftarınla bütünleşmek çok çok apayrı bir olaydı. Son üç maçta da bunu gördük. Allah'a şükür bu statta şampiyon olarak son üç maçı bitirdik. Bunlar çok güzel şeyler. Allah'tan devamını dilerim. İnşallah güzel yıllar geçiririz" diye açıkladı.

"GÖÇMENLERİN YAŞADIĞI SIKINTIYI YAŞADIK"

Hep deplasman oynayarak göçmenlerin yaşadığı sıkıntıları yaşadıklarını belirten Torunoğulları, "Beşiktaş büyük bir camiadır. Büyük taraftara sahip bir kulüptür. Coşkunun olması normal bir şey. Ama tabi bir de hep deplasman oynadık. Son dönemlerde nerdeyse göçmenlerin yaşadığı sıkıntıyı yaşadık. Bir sürü stat dolaştık. Sağ olsun işte Başakşehir, Osmanlıspor, Konyaspor bu konuda bize yardımcı oldular, kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Onun patlaması değil ama sonuçta bir başarıdır yani. Beşiktaş gibi büyük taraftarı olan bir kulüpte coşkunun olması normaldir" dedi.

"KIRILMA NOKTASI GALATASARAY MAÇIYDI"

Kırılma maçı olarak Galatasaray maçını gösteren Erdal Torunoğulları, "Ben geçen yıl Bursaspor'u yendiğimiz maçta, Liverpool maçında çok heyecanlanmıştım. Şimdi de Galatasaray maçında oldu. O bir kırılma noktasıydı. Yani o maç bana göre çok heyecanlı geçti. Oradan galip çıkmak çok iyiydi. Çünkü son dönemlerde Galatasaray'a karşı maç ve skor dezavantajımız vardı. Yani o bana göre kırılma noktasıydı" diye konuştu.

"3 DERBİ MAÇI ALMIŞIZ VE ŞAMPİYON OLMUŞUZ"

Başarılı yönetici derbi kaybeden takımdan derbi kazanan takıma dönmelerini, "Doğrudur ama o kaybettiğimiz derbilere de baktığınız zaman sahada pozisyon olarak ta üstündük. Mesela biz karşıda Fenerbahçe'ye yenildik ama orada da gördüğümüz kadarıyla yaklaşık 8-9 tane gol pozisyonumuz vardı. Atmadık, atamayınca olmuyor bazen. Ama sonuçta bu sene 3 tane derbi maçı almışız, galip gelmiş ve şampiyon olmuşuz. Bu çok çok büyük bir duygu" şeklinde değerlendirdi.

"DÜZGÜN KARAKTERLİ OYUNCULARIMIZ VAR"

Şampiyonluğu takım olarak kazandıklarını söyleyen Erdal Torunoğulları, "Takım olarak şampiyonluğu aldık. Güzel bir oyuncu topluluğumuz var, düzgün karakterli oyuncularımız, sonuna kadar mücadele eden oyuncularımız var. Hatta o kadar güzel form tuttular ki bazı oyuncularımız hazır olmalarına rağmen kadroya giremedi. Yani demek ki iyi çalışmışlar. Bunu bir ekip olarak görüyorum. O, bu, sen olmaması gerek diye düşünüyorum" dedi.

"2-3 TANE TRANSFER YAPACAĞIZ"

Transferleri bir ekip olarak yaptıklarını ifade eden Torunoğulları, 2-3 tane transfer yapacaklarını açıklayarak, "Biz bir ekibiz. Burada sayın başkanımızla beraber çok uyumlu bir çalışmamız oldu. Her konuda birbirimize fikir danıştık. Gece geç saatler olsun telefonumuza geri dönüş oldu. Büyük kilometreler yaptık, doğrudur. Ama tabii ki sonuçta bu bir ekiptir. Yönetim Kurulunun almış olduğu kararlar doğrultusunda bunlar bir araya geldi. Yeni dönemde de mutlaka 2-3 tane transfer yapacağız orası kesin, ama daha bir görev dağılımı olmadı. Görev dağılımından tekrar aynı görev verilirse memnuniyetle yaparız. Herkes üzerine düşeni yapmaya çalıştı. Bence bütün yönetici arkadaşlarımız öyle veya böyle bir yerinden tutup bu işi sonuna kadar götürdüler" diye konuştu.

"BEN İŞİN PAZARLAMA KISMINDAYIM"

Transferde işinin pazarlama olduğunu belirten Erdal Torunoğulları, transfer çalışmalarını, "Biz teknik direktörden önce scout ekibi ile çalıştık. Yani scout ekibinin bir hazırlaması olduktan sonra O'nlar hocalarla görüştüler. Ben şu ana kadar Beşiktaş'ta iki hoca ile çalıştım. Slaven Biliç ve Şenol Hocanın ikisinden de memnunum, bir sıkıntımız olmadı. İşin teknik kısmına girmedim zaten. Ben sadece işin pazarlama kısmında olduğum için o konuda da direk muhatabımız başkan ve yönetim kuruluydu. Yani Gökhan Keskin hoca ve Şenol hocanın kendi aralarında fikir birliği sonucunda çıkan listeye göre transferi bitirmeye çalışıyoruz" şeklinde ifade etti.

"ARTIK MARİO'YA KALMIŞ BİR ŞEY"

Erdal Torunoğulları kalıp kalmayacağı merak konusu olan Gomez'in durumunu, "Mario Gomez Türkiye'de bir mesele haline geldi. Şimdi şampiyon olduk. Bundan sonra Mario Gomez ile sayın başkanım görüşecektir. Ondan sonra O'nun vereceği bir karar. Biz Fiorentina kulübü ile bir noktada anlaşırız, orada bir sıkıntımız yok zaten. Yani artık Mario'ya kalmış bir şey. Artık şunu yapmak gerekiyor. Kendisine çok teşekkür ederim, gerçekten çok büyük işler yaptı, gol kralı oldu. Büyük katkısı oldu takıma. Takımın da O'na çok büyük katkıları oldu. Tabi O takımın bir parçasıydı. Bundan sonrasında hayırlısı neyse o olsun" diye değerlendirdi.

"ÇOK FAZLA TRANSFER YAPACAĞIMIZ DÜŞÜNMÜYORUM"

Gelecek yılın kadrosu için sinyaller veren başarılı yönetici, "Bizim takımımız bana göre çok çok iyi bir takım. İlgi çeken bir takım. Oyuncularımı bir çok scout izliyor. Yurt dışı kaynaklı menajerlik şirketlerinin oyuncularımızı izlediklerini biliyorum. Demek ki biz hayli bir ilgi alaka doğurmuşuz oyuncu kitlesi olarak. Eksikler vardır bu normaldir. Her takımda her sezon bir kaç tane transfer yapılır. Ben çok büyük fazla transfer yapacağımızı düşünmüyorum. Bu hafta veya önümüzdeki hafta Şenol Hocamız, başkanımız, scout ekibimiz oturup konuşacağız, bir durum değerlendirmesi yapacağız. Benim kişisel görüşüm stopere bir takviye yapmamız gerekiyor, belki bir de sol bek. Yani sonuçta Şenol Hocanın isteği önemli. Biz şu an her bölge için raporlarımızı hazırlamışız. Her bölgede bir kaç alternatifimiz var. Hocanın ihtiyacı neyse biz de ona göre harekete geçeceğiz" dedi.

"BEŞİKTAŞ'A ÇALIŞMAK İÇİN GELDİK, AĞLAMAK İÇİN GELMEDİK"

Erdal Torunoğulları son olarak Beşiktaş'a ağlamak değil, çalışmak için geldiğini ifade ederek, "Başkan; 'Erdal bu göreve devam ediyorsun' derse yapacak bir şey yok. Elimizden geleni yapacağız. Biz Beşiktaş'a çalışmak için geldik, ağlamak için gelmedik. Burada amacımız, görevimizi yapıp önümüzü görmek. Tabi Şampiyonluğu kutlamak bütün Beşiktaşlıların, hepimizin hakkıdır ama önümüzü de görüp işimize bakmak zorundayız. Çünkü bundan sonrasında başkanımızın da söylediği gibi çıta biraz yükseldi. Herkes bizden farklı şey bekliyor. Ben fazla şımarmadan işimize bakmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr