Beşiktaş bir kez daha Veli Kavlak şokuyla sarsıldı. Sağ omzundaki sakatlıkla yaklaşık 1.5 yıldır mücadele eden siyah-beyazlı futbolcu 2014-2015 sezonunun ikinci yarısında ilk olarak çareyi yurt dışında aramıştı. Burada uzun süre fizik tedavi gören Veli daha sonra Türkiye’ye dönerek Ağustos 2015’te kulüp doktorları tarafından ameliyat edilmişti.

Geçirdiği başarılı operasyonun ardından rehabilitasyon dönemine başlayan ve sezonun ilk yarısında forma giyemeyen Veli Kavlak, 17 Aralık tarihinde Kardemir Karabükspor’la oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında sahalara dönmüştü.

Ağrıları tamamen geçmediği için geçen sezon kupada 5, ligde 1 maçta şans bulabilen siyah-beyazlı futbolcu yaz tatili boyunca özel çalışmalarla sağ omzunu güçlendirmeye çalıştı. Veli omzundaki ağrılar tamamen geçmemesine rağmen yeni sezon hazırlıklarına da takımla birlikte başladı. Ancak korktuğu başına geldi ve birkaç gün önce yapılan antrenmanda omzunda çok yoğun bir ağrı hissetti.

Kulüp doktorları tarafından hemen muayene edilen Veli Kavlak’ın sağ omzundaki sakatlığın nüksettiği ve durumunun ciddi olduğu belirlendi. Avusturya kampına götürülmemesine karar verilen şanssız futbolcuya daha önce üç kez aynı bölgeden ameliyat olduğu için ilk etapta fizik tedavi uygulanması planlandı. Ancak bu tedavinin sonuç vermemesi halinde Veli’nin dördüncü kez bıçak altına yatacağı ve büyük olasılıkla sezonun ilk yarısını kapatacağı aktarıldı.

Veli Kavlak sağ omzundan 3. ameliyatını 19 Ağustos 2015 tarihinde olmuştu.

(Milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr