Beşiktaş’ta, pazar günkü seçimli genel kurul öncesi, Rüzgar Sağnak’ın başkan adaylığının divan kurulundan geri çevrilmesi ve Fikret Orman’ın olası yönetimine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yakın isimleri almasına yönelik tepkiler sürüyor. Futbol takımının şampiyonluğu büyük ölçüde garantilemesi nedeniyle, tepkiler satır arasında kalsa da camia içten içe kaynıyor.

"BEŞİKTAŞ SAĞ OLSUN"

Başkan aday adaylığını aylar önce açıklayıp, başvurusunu Divan Başkanı Yalçın Karadeniz’e yapan, ancak belgeleri eksik olduğu varsayımı ile geri çevrilen Rüzgar Sağnak ve ekibi şu açıklamayı yaptı: “Yaptığımız başvuru BJK Tüzüğü’nün 35. maddesine kesinlikle uygundur. Dilekçe vardır, dilekçeyi de 304 Beşiktaş üyesi noter tespitli şekilde desteklemektedir. Söz konusu madde, Divan Kurulu Başkanlığı’nı bir başkan adayını destekleyenleri kontrol etmekle görevlendirmiş ancak Divan Kurulu Başkanlığı sübjektif bir tercihle bu görevi yerine getirmemiştir. Başvurumuzu reddeden Divan Başkanı, asli görevini, yani destekleyenler listesini denetlemeyerek, 303 Beşiktaş üyesinin iradesini hiçe saymış, bizleri de potansiyel yalancı olarak konumlandırmıştır. Başkan, böylelikle, Beşiktaş’ın bir saygın kurulunu işlevsiz hale getirmekle kalmamış, yaklaşan seçimi şaibeli bir hale getirmiştir. Yıllardır özlemini duyduğumuz şampiyonluk yürüyüşümüzün tadını çıkartmak dururken, Armamızı ve camiamızı incitecek hiçbir kayıkçı kavgasının içinde bulunmayacağımızı belirterek, tek başına çıkacağı bu yolda Sayın Fikret Orman ve yeni ekibine başarılar diliyoruz. Ancak bu olayın Beşiktaş’ın şanlı tarihine yakışmadığını vurgulamak isteriz.”

ÇEBİ KARARSIZ

Stadın yenilenmesinde emekleri bulunan Beşiktaş yönetiminin ağır topu Ahmet Nur Çebi henüz kararını vermedi. Yönetime yeni girecek isimler konusunda çekincesi olan Çebi için camia başkan Orman’a, “Mutlaka kalmalı” telkininde bulunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Hasan Gürsoy ile Yıldırım Demirören yönetiminin önemli ismi Şeref Yalçın’ın adı yönetim için geçiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr