Uzun süre yabancı stoper arayan Beşiktaş, Caner Erkin’le anlaşma sağlanınca tüm planlarını değiştirdi. Kartal’ın, Tosic’in stoper özelliği nedeniyle Messias defterini kapattığı belirlendi. 23 kişilik Devler Ligi kadrosuna altyapıdan yetişen 4 oyuncu yazmak zorunda olan Beşiktaş bu nedenle Atınç’ı tercih etti.

Inter’den Caner Erkin’i 1 yıllığına kiralayarak ezeli rakibi Fenerbahçe’nin sağ beki Gökhan Gönül’den sonra sol bekini de renklerine bağlayan Beşiktaş, tecrübeli futbolcunun gelişiyle stoper transferini de rafa kaldırmış oldu. Atınç Nukan ile bir seneliğine kiralık olarak anlaşan siyah-beyazlılar, Caner Erkin’in gelişiyle Tosic’i tamamen stopere kaydıracak.

Planlara uymadı

Sol bek olmasına rağmen hem Sırbistan Milli Takımı’nda hem de Beşiktaş’ta zaman zaman stoper oynayan Tosic bu özelliği nedeniyle hem teknik heyet hem de yönetim tarafından stoper olarak değerlendirildi. Kadrosunda Marcelo, Rhodolfo ve Atınç gibi üç stoper bulunduran siyah-beyazlılar, Tosic’i de 4. stoper olarak kullanacak.

Leipzig’den 1 sezonluğuna kiralanan Atınç Nukan dışında yabancı bir stoper transferi daha planlayan ve bu nedenle son olarak Cruzeiro’da oynayan Manoel Messias ile ilgilenen Beşiktaş, bonservis bedelinin pahalı olması nedeniyle bu oyuncudan vazgeçti. Başkan Fikret Orman’ın en fazla 4 milyon euro verdiği Brezilyalı futbolcu için Cruzeiro Yönetimi’nin 6 milyon euroda ısrarcı olunca Messias defteri kapatıldı.

Atınç Nukan’a yaradı

Beşiktaş’ın, Messias yerine son dakikada Atınç’ı tercih etmesinin en önemli sebeplerinden biri de UEFA’nın kadro kriterleri oldu. 23 kişilik Şampiyonlar Ligi kadrosuna altyapıdan yetişen ez az 4 oyuncu yazmak zorunda olan siyah-beyazlılar bu kotayı doldurabilmek için Atınç’ı yeniden renklerine bağladı.

(Milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr