Fenerbahçe'nin son üç maçta 7 puan kaybetmesi ve puan farkının bir anda 5'e çıkması üzerine Beşiktaş kalan 6 hafta için büyük bir avantaj yakaladı.

Özellikle 0-0 biten Galatasaray - Fenerbahçe maçı sonrası "lig bitti Beşiktaş şampiyon oldu" havasının yaratılması başta teknik direktör Şenol Güneş olmak üzere hem yönetim, hem teknik heyet, hem de futbolcuları bu konuda temkinli olmaya itiyor.

Başkan Fikret Orman ve yöneticiler aralarında yaptıkları mini toplantılarda resmi olarak garantilenmedikçe 'şampiyon olduk' denmesini adeta yasaklamış durumdalar. Daha 6 maç varken yaratılan şampiyonluk ortamının takımı çok büyük bir rehavete sürükleyebileceğini düşünen yöneticiler sohbetlerde 'şampiyonluk' kelimesi geçtiğinde bile ''aman ha hiç bir şekilde şampiyon olmadık, biten hiç bir şey yok, biz böyle filmleri çok gördük. O yüzden ne şampiyon olduk deriz ne de şampiyonluk şarkısı söyleriz. Kalan maçlarımızı oynamadan, kazanmadan bizi şampiyon ilan ediyorlar biz bunları dikkate almıyoruz. Önümüzde çok zor 6 maç daha var ve biten hiç bir şey yok. Şampiyon olmadan şampiyon olduk demeyeceğiz'' diye tepki koyuyorlar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr