Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta Arjantinli yıldız Jose Sosa'nın takımdan ayrılmak istemesi kriz yarattı.

Habertürk'e göre geçtiğimiz sezon kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Jose Sosa, takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirdi.

Arjantin Ligi ekiplerinden Estudiantes'in 4 milyon avroluk teklifinin ardından başkan Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi'yi arayan Sosa, ''Estudiantes benim için 4 milyon avro ödemeye hazır. Ben de ülkeme dönmek istiyorum. Beşiktaş'ta çok güzel günlerim geçti. Burayı çok sevdim ancak futbolu ülkemde bırakmak istiyorum. İzin verin gideyim'' dedi.

Yaşanan kriz üzerine Orman, Ahmet Nur Çebi'den Sosa ile yaşanan sorunu çözmesini istedi.

BONSERVİS BEDELİ 6 MİLYON AVRO

Ahmet Nur Çebi, ''Bu iş artık sonlandırılmalı. Yeni sezon hazırlıklarına katılmak istemiyorum'' diyen Sosa'yı ikna etmek için Arjantin'e gitme kararı alırken Sosa'nın kararından vazgeçmemesi halinde Fikret Orman'ın da onayıyla Estudiantes'le masaya oturacak. Siyah beyazlılar oyuncunun olası transferi için 6 milyon avro bonservis bedeli belirledi.

Estudiantes, geçtiğimiz sezon da Josa Sosa için girişimlerde bulunmuş ancak teknik direktör Şenol Güneş'in Arjantinli oyuncuyu kadrosunda görmek istemesi nedeniyle transfer gerçekleşmemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr