Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Arena’yı tamamladıklarını ve şampiyonluğa ulaştıklarını, gelecek sezonlarda da daha iyiye giden bir Beşiktaş olacağını söyledi. Divan kurulu toplantısında konuşan Çebi, yönetici Berk Hacıgüzeller ile yaptıkları çalışmada olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, “2012’de gelir 111 milyon dolar, gider 172 milyon dolar. 61 milyon dolar eksi olmuş. 2016’da gelir 178 milyon dolar, gider 152 milyon dolar. Artı 26 milyon dolar var. Arada 80 milyon dolarlık bir fark oluşacak. Bundan sonra Beşiktaş daha pozitif, borçların azaldığı ve geriye doğru gittiği, sportif başarıların geldiği bir kulüp olacak. Keyifleri hep beraber yaşayacağız. Yepyeni kurullar oldu. Stadımızı yaptık ve şampiyon olduk” diye konuştu.

Borç 512 milyon ama

Beşiktaş Kulübü’nün derneğinin borcunun 512 milyon 463 bin 419 lira olduğu açıklandı. Ancak bu rakama Futbol AŞ’nin borcu eklenmemiş durumda. Çünkü Futbol AŞ, uluslararası denetim şirketi Ernst-Young tarafından denetleniyor ve henüz rakamlar açıklanmadı. Futbol AŞ’nin resmi borcu açıklanmadığından sadece derneğin 512 milyon liralık borcu kamuoyuna duyuruldu.

Rakip Olympiakos

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıkları kapsamında bugün Yunanistan ekibi Olympiakos ile karşılaşacak. Vodafona Arena’daki maç saat 20.00’de başlayacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr