Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ndeki performansıyla kasasını doldurdu. 12 milyon Avro katılım payının yanı sıra 3 milyon Avro performans primini hak eden Kara Kartal, 17 milyon 881 bin Avro yayın ve reklam havuzunu tek başına alarak 32 milyon Avro barajını aşmayı garantiledi. Eğer Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplardan çıkarsa kazanacağı 5 milyon 500 bin Avro prim ile birlikte 40 milyon Avro barajını zorlayacak.

Orman’dan teşekkür

Napoli maçı öncesi Ümraniye’ye kamp kurarak takıma moral veren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, önceki günkü karşılaşma sonrası da oyuncularına mücadelelerinden ötürü teşekkür etti. Galibiyeti kaçırmalarına rağmen aldıkları beraberliğin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Orman’ın, “Biz çok kaliteli bir takımız. Size güveniyorum. Bu gruptan çıkıp Şampiyonlar Ligi’nde yolumuza devam edeceğimize inanıyorum” dediği öğrenildi. Beşiktaş’ın sahasında Napoli’yle 1-1 berabere kaldığı maç sonrası İtalyan basını karşılaşmaya geniş yer verdi. La Gazzetta dello Sport: “Hamsik, bu ne yiğitlik. Napoli İstanbul’da kendini kurtardı. Tehlike önlendi. Napoli, Hamsik’in son dakikalardaki harika golüyle, hak ettiği beraberliği elde etti.”

Corriere dello Sport: “Napoli Türkiye’de berabere kaldı. Hamsik, Şampiyonlar Ligi’nde bir mücevher. Sarri’nin takımı, Beşiktaş’ın cehennem gibi stadından, başı dik, ama bazı pişmanlıklarla ayrıldı. Mavi-beyazlılar, 41 bin Türk taraftarının karşısında kişiliğini ortaya koyup oynadı, ama her zamanki hataları yaptılar.”

Tuttosport: “Beşiktaş, Napoli için gerçek bir tabu haline geldi. Mavi-beyazlılar, Türklerin evinde 1-1’in ötesine geçemedi.”

La Repubblica: “Hamsik’in sihri, Napoli’yi bir dertten kurtardı.”

Corriere della Sera: “Napoli İstanbul’da geçemedi: Beşiktaş’la 1-1 berabere kaldı. Hamsik bir şaheser ortaya koydu.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr