Mesai saati bittikten sonra evine dönerken, bindiği halk otobüsünde, Abdullah Çakıroğlu adında birinin tekmeli saldırısına uğrayıp yüzüne aldığı darbeyle yaralanan Ayşegül Terzi’ye destek çığ gibi büyüyor. Sıradışı eylemlerle dikkat çeken Beşiktaşlılar bu kez Cumartesi günü oynanacak Galatasaray derbisinden 1 gün sonra semtin köyiçi tabir edilen meydanında erkekler şort giyerek olayı bir kez daha protesto edecek.

ERKEKLERE ÇAĞRI YAPILDI

Beşiktaş Kongresi üyesi ve semtin ileri gelen isimlerinden, aynı zamanda Beşiktaşlı bir kız çocuğunun babası olan Hasan Anıl Cansızoğlu Pazar günü saat 12.00’de Köyiçi’ndeki kartal heykelinin çevresinde toplanılması ve gelenlerin şort giyerek olayı protesto etmesi için bir etkinlik düzenledi. Kısa sürede çığ gibi büyüyen Ayşegül Terzi için yapılacak protesto eylemine çok sayıda iştirak olacağı öğrenildi.

Cansızoğlu sosyal medya aracılığı ile bir de davetiye bastırdı.

İşte erkeklere yapılan çağrı:
“Hayatım boyunca kimsenin nasıl giyindiğine müdahale etmedim, ilgilenmedim, yargılamadım.
Herkes istediği, inandığı, kendine uygun gördüğü şekilde giyinebilmelidir. Bu kişinin kendini nasıl ifade etmek istiyorsa en temel hakkıdır. Bir kadına şort giydiği için şiddete başvuran kişinin zaten normal akli melekelerinin olmadığını düşünmekle birlikte bunu normal hayatımızın bir parçası olarak görmeyi de kabul etmiyorum. Bu nedenle bir “insan” olarak 25 Eylül 2016 Pazar günü saat 12:00’de bireysel olarak şortumu giyip Beşiktaş Köyiçi Kartal Heykeli’nin yanında bu konuya dair bir farkındalık fotoğrafı çekeceğim. Konuşma yok, siyaset yok, bildiri yok. İnsan olmaya dair tek bir karelik bir foto mesaj.

Benimle gelmek isteyen tüm dostlarımı beklerim. Bakalım kaç kişi olacağız? Var mısınız? Paylaşıp birlikte olalım mı? Kadınlarımızın bu farkındalığa ihtiyacı var. Ne dersin orada mısınız ?”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr