Beşiktaş'tan ayrılarak Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg'a imza atan Mario Gomez'in bonservisiyle ilgili belirsizlik sürüyordu. Siyah beyazlılara aldığı bonservisin yarısını ödemek zorunda olan Fiorentina Kulübü'nün yalanını İtalyan basını ortaya çıkardı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni transferleri için düzenlediği imza töreninde Fiorentina'nın Gomez için kendilerine 1 milyon 100 bin euro vermeyi teklif ettiğini ancak resmi belgeleri istediklerini açıklamıştı. Transferin detaylarıyla ilgili gerçeği İtalyan basınından La Gazetta dello Sport ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş ve Fiorentina arasında yapılan anlaşma gereği transferinden yüzde 50 pay alma hakkına sahip olan siyah beyazlılara Wolfsburg'a transferinden 1 milyon 100 bin euro vermeyi teklif eden İtalyanlar, kendi kendilerini ele verdi. Öyle ki Fiorentina Kulübü'nün La Gazetta dello Sport'a verdiği transfer rakamlarında futbolcu için Alman kulübünden 7 milyon euro alındığı belirtildi.

Bu demek oluyor ki Fiorentina, bu transferden aldığı 7 milyon euronun yarısı olan 3.5 milyon euroyu Beşiktaş'a ödemek zorunda. Ancak İtalyan kulübü bu rakamı ödemek yerine siyah beyazlılara 1 milyon 100 bin euro rakamını teklif etti.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Fiorentina Kulübü'nden resmi bir açıklama beklenirken siyah beyazlıların konuyla ilgili evrakları İtalyan yöneticilerden talep ettiği, bu evrakların ellerine ulaşmaması halinde UEFA'ya resmi başvuruda bulunacağı ifade edildi .

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr