Ligin namağlup konumdaki iki takımından Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanında aldığı 2-1'lik yenilgiyle unvanını yitirdi.

Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Beşiktaş, ilk yarısını önde kapattığı mücadeleyi 2-1 kaybetti.

 

Maç öncesi iki takım sahaya 'Terörü lanetliyoruz' yazılı pankartla çıktı ve Kayseri'de yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Karşılaşmanın ilk bölümünde hareketli bir oyun olmasına karşın mücadeledeki ilk gol 30. dakikada geldi. Aboubakar'ın şutunda top kaleciden sekti. Dönen topa Quaresma hareketlendi ama topa müdahale edemeyince top Cenk Tosun'a doğru hareketlendi ve Cenk topu şık bir kafa vuruşuyla kaleye gönderip takımını öne geçirdi: 0-1.

 

Cenk Tosun'un gol vuruşu

KASIMPAŞA İKİNCİ YARIDA DÖNDÜ

İlk devre Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonlandı. İkinci 45 dakikaya daha hareketli başlayan ve golü bulan taraf Kasımpaşa oldu. 47'de kornerden seken top Eduok'un önüne doğru açıldı. Eduok ceza sahasında arka direkte bekleyen Tunay Torun'a doğru topu gönderdi. Tunay Torun düşerken topa müdahale etti ve Beşiktaş kalecisi Fabri topa müdahale etmesine rağmen çaresiz kaldı: 1-1.

Bu golden sonra baskısını sürdüren Kasımpaşa 3 dakika sonra galibiyet golünü buldu. 50. dakikada, top Beşiktaş kalesine doğru yönelirken topa Gökhan Gönül ters bir vuruş yaptı ve Castro'ya doğru gelen topu Castro arkasındaki Eduok'a doğru gönderdi ama topu oraya gönderen Gökhan Gönül bir kez daha geriden gelip Eduok'dan önce topa dokundu ve kendi kalesine golü attı.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş, bastırsa da aradığı golü bulamadı ve sahadan mağlup ayrıldı: 2-1.

BEŞİKTAŞ'IN NAMAĞLUP UNVANI DA GİTTİ

Bu sezon ligde daha önce oynadığı 14 karşılaşmada 9 galibiyet ve 5 beraberlik elde eden Beşiktaş, bu sezon resmi maçlarda yalnızca Dinamo Kiev deplasmanında kaybetmişti.

Kasımpaşa deplasmanında kaybeden siyah-beyazlılar, üç puan ile birlikte namağlup unvanını da yitirmiş oldu. Beşiktaş'ın aldığı mağlubiyetle birlikte ligin tek namağlup takımı Medipol Başakşehir kaldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr