UEFA'da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki grup maçları sonunda Türkiye üç temsilci ile Avrupa macerasına devam edecek.

Devler Ligi'nde grubunu 3. sırada bitiren Beşiktaş ile, UEFA Avrupa Ligi gruplarında lider olarak üst tura yükselen Fenerbahçe ile Osmanlıspor son 32 turunda boy gösterecek.

İşte Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri!

Üç takımımızın üçü de kura çekimine seri başı olarak katılacak. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nden gelen 8 takım arasında en başarılı 4 arasına girdiği için Fenerbahçe ile Osmanlıspor ise gruplarını lider olarak tamamladıkları için seri başı olmaya hak kazandı.

İşte Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri!

SON 32 TURUNDA STATÜ NASIL?

Bu turda UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarında ilk iki sırayı alan 24 takım ile, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını 3. sırada tamamlayan 8 takım mücadele ediyor. Toplam 32 takımın ter dökeceği turda, takımlar seribaşı olan ve olmayanlar şeklinde iki gruba ayrılıyor.

İlk torbada seribaşı olan 16 takım, ikinci torbada seribaşı olmayan 16 takım bulunuyor. İlk torbaya, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarına göre Devler Ligi'nden gelen 4 takım ile UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarında lider olan 12 takım giriyor.

Osmanlıspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

İkinci torbada ise Şampiyonlar Ligi'nde geriye kalan 4 takım ile, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarını ikinci sırada tamamlayan diğer 12 takım yer alıyor.

Seribaşı olan ve olmayan takımlar kura çekiminde eşleşiyor. Aynı ülke takımları ile daha önce aynı grupta yer alan takımlar birbirleriyle eşleşemiyor.

Seribaşı olmayan takımlar arasında en güçlü ekip olarak, Fenerbahçe'nin ardından grupta 2. sırada yer alan Manchester United ön plana çıkıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr