Beşiktaş U21 Takımı'nın Malezya’da katıldıkları turnuvadan üzerine yelek giymemek için sahadan çekildiği ve diskalifiye edildiği yönündeki iddialara Siyah - Beyazlı kulüp resmi sitesinden cevap verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA

U-21 Takımımız hakkında bugün Vatan gazetesine yansıyan 'Frenz United International Cup 2016' turnuvasından diskalifiye olduğumuz şeklindeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır.

U-21 Takımı kafilemizin Malezya'ya ulaştığı andan itibaren organizasyon komitesi tarafından konaklama, ulaşım, beslenme ve diğer birçok konuda taahhütlerin yerine getirilmediği üzülerek görülmüştür. Futbolcularımızın sağlığını olumsuz etkileyecek koşullar oluşmuş ve sorunların çözümü konusunda defalarca başvuruda bulunulması ve uyarılmalarına rağmen, yetkililer tarafından gerekli düzenlemeler yapılmamıştır.

Turnuvayı düzenleyen ev sahibi kulübün özür ifadelerine karşın, sorunların artarak büyümesi üzerine turnuva sponsorları da bu organizasyondan çekilmiştir.

Malezya Futbol Federasyonu yetkililerinin yaşanan olumsuzlıklar karşısında takındığı kayıtsız tavır sonrası, U-21 Takımı Teknik Direktörümüz Yasin Sülün, oyuncularımızın sağlığı, güvenliği ve moralini dikkate alarak, turnuvadan çekilme kararı alarak bunu yazılı olarak yetkililere iletmiştir.

Takımımızın diskalifiye olduğu yönündeki haberler asılsızdır ve itibar edilmemelidir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr