Beşiktaş, Aboubakar'ın transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Mario Gomez'in ayrılık kararının ardından yeni santrafor için arayışlara geçen Beşiktaş'ın son karar Vincent Aboubakar oldu.

24 yaşındaki futbolcunun kiralanması konusunda kulübü Porto ile anlaşan siyah beyazlılar, Aboubakar'ı bugün İstanbul'a getiriyor. Kamerunlu futbolcu saat 16:00 civarında Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak.

Lorient'da parladı

Hızı ve defans arkasına yaptığı koşularla dikkat çeken Aboubakar, kariyerindeki ilk çıkışını Lorient formasıyla yaptı. 2013/2013 sezonu başında Valenciennes'den Lorient'a transfer olduktan sonra Fransa Ligue 1'de oynadığı 35 maçta 16 gol ve 7 asistle oynayan Kamerunlu santrafor, Porto'nun radarına girdi ve 3 milyon euro bonservis bedeliyle Portekiz'in yolunu tuttu.

Ancak geride kalan iki sezonda Porto'da düzenli forma şansı bulmakta zorlanan 24 yaşındaki oyuncu, Lorient'da yakaladığı rakamlara Portekiz'de ulaşamadı.

Aboubakar'ın Porto'da en dikkat çekici özelliği ise Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısı oldu. 2 sezonda toplam 10 maçta Devler Ligi'nde Porto forması giyen Aboubakar, bu maçlarda 6 gol ve 1 asistle oynadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr