Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, 8. hafta maçında evinde Antalyaspor’u konuk etti. Tempolu geçen karşılaşmayı siyah-beyazlılar 3-0 kazandı. Yer yer gergin geçen maçta Antalyasporlu Diego, 45+1’de kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Beşiktaş bu dakikadan sonra rahat bir oyun ile 3 puanı cebine koydu.

Beiktaş bu skorla birlikte 20 puanla zirvenin ortağı olmaya devam etti. Ligin dibindeki Antalyaspor 3 puanda kaldı. Beşiktaş ligde bir sonraki hafta Gençlerbirliği deplasmanına gidecek.

CANER KENARDA

Avrupa maçları dolayısıyla kadroda sürekli ufak oynamalar yapan Şenol Güneş, bu sefer Caner Erkin’i kenarda oturttu. Napoli maçının kahramanı Aboubakar ile Cenk Tosun’u bir arada oynayan Güneş, Ricardo Quaresma ve Talisca’yı da kadroya alarak hücum gücü yüksek bir 11 çıkardı sahaya.

ABOUBAKAR’DAN İNANILMAZ GOL

Maçın dengede gittiği sıralarda Vincent Aboubakar çok şık bir gol kaydetti. Sol çaprazdan içeri kat eden Kamerunlu futbolcu, ayak içiyle uzak köşeye inanılmaz bir şut çıkararak takımını 1-0 öne geçirdi.

ORTALIK KARIŞTI

Gol pozisyonu öncesinde faul olduğunu iddia eden Antalyasporlu oyuncular, hakem Barış Şimşek’in etrafını sardılar. Bu ablukada Diego Angelo direkt kırmızı kart gördü. Bu kartın sebebi anlaşılamadı. Öte yandan itirazlar sırasında Samuel Eto’o da sarı kart ile cezalandırıldı.

İKİNCİ YARIDA BEŞİKTAŞ RAHAT

10 kişi kalan Antalyaspor, ikinci yarıda güçlü Beşiktaş karşısında varlık gösteremedi. Siyah- beyazlılar ikinci 45 dakikda tempoyu belirlediler. Ricardo Quaresma istekli oyunu ile ev sahibi takımda fark yaratan isim oldu. Talisca’ya çok iyi bir orta çıkaran Portekizli, Sambacı’ya al da at dedi: 2-0. 90. dakikada ise Aboubakar’ın pasında tekrar golle burun buruna gelen Brezilyalı Talisca, skoru tayin etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr