Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu iddia edilen binlerce e-posta, WikiLeaks tarafından sızdırıldı. Sızdırılan e-postalar arasında Gezi Parkı Direnişi sırasında polisin gaz bombasıyla öldürülen Berkin Elvan ile ilgili bir yazışma da var.

Albayrak'a geldiği iddia edilen e-postada, Berkin'in öldürülmesi olayının polis tarafından manipüle edildiği ve Berkin hakkında bizzat bir emniyet müdürü tarafından yalan haberler servis edildiği görülüyor.

Adı Hrant Dink'in katledilmesine de karışan Emniyet Müdürü Engin Dinç tarafından Albayrak'a atıldığı öne sürülen bir e-postada, "Berkin Elvan’ın sosyal medya twitter üzerinden örgütsel nitelikte fotoğrafları yayınlanmıştır" ifadelerine yer veriliyor.

Terfi üzerine terfi aldı

Emniyet Müdürü Engin Dinç Hrant Dink suikasti davasında 22 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Dinç Hrant Dink suikasti sırasında Trabzon Emniyeti istihbarat şube müdürüydü. Sonrasında terfi alıp İstihbarat Daire başkanı oldu.  Son olarak da Eskişehir Emniyet Müdürü olarak atandı.

Darbe girişiminden 9 saat önce... Berat Albayrak'a 'Erdoğan'a zırhlı araç alalım' e-postası

Berat Albayrak "Erdoğan Savaş Suçlusu Olarak Yargılansın" kampanyasını imzaladı iddiası

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr