Olay, geçen 24 Nisan günü Melikgazi İlçesi'ne bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde meydana geldi. O sırada ev taşıyan inşaat işçisi 41 yaşındaki İsmail Ördü'nün yanına elinde Kuran ve cevşenle yaklaşan Nesimi Erdoğan, iddiaya göre kendisini 'Hızır Aleyhisselam' olarak tanıttı ve  'Beni sana Allah gönderdi' diyerek Ördü'ye elindeki Kuran'ı öptürdü. İsmail Ördü, kendisine kurban kesmesi gerektiğini söyleyen Nesimi Erdoğan'a inanarak 700 TL verdi. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Ördü, Cuma günü tekrar para almak için evine gelen Nesimi Erdoğan'ı polise yakalattı.

Kayseri 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık Nesimi Erdoğan ve mağdur İsmail Ördü hazır bulundu. Nesimi Erdoğan mahkemede yaptığı savunmada suçlamayı kabul etmedi, mağdurun kendisine verdiği parayı da iade ettiğini söyledi.  Mağdur İsmail Ördü ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.  
Mahkeme heyeti Nesimi Erdoğan'a, 'nitelikli dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Sanığın suç kaydının bulunmaması nedeniyle cezasını 10 aya indirdi. Bir daha yapmayacağını söyleyen sanığın cezası ertelendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr