İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 4. oturuma tutuklu sanıklar Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç, Erkan Çınar ve Mert Nikelay ile tutuksuz sanıklar Serhat Ali Günay, Hasan Özcan katıldı. Mahkeme heyeti, olaya dair görüntülerin olduğu videoları, incelenmek üzere, Ankara Emniyet Şube Müdürlüğü Radyo Tv ve Foto Film Şube Müdürlüğü’ne göndermişti. Mahkemeye gelen yanıtta ise yetkili makamın İstanbul Radyo Tv ve Foto Film Şube Müdürlüğü olduğu bildirildi. Mahkeme ise duruşma arasında, İstanbul Foto Film’e yazı yazdı. Oradan gelen yanıtta ise bu incelemeyi yapmakla görevli birimin Ankara Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı olduğu belirtildi. Mahkeme ise 5 Mayıs’ta, Ankara Kriminal’den talepte bulundu. Ankara Kriminal ise asıl görevli birimin öncelikle Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü olduğunu kaydetti. Bu yanıtın ardından, 31 Mayıs’ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü’ne yazı yazıldı. Mahkemeye buradan henüz yanıt verilmedi. Grammeşin ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, olay yeri incelemeden olumsuz yanıt gelmesi durumunda, davanın uzamaması için incelemenin Ulusal Kriminal İnceleme Birimi’nde yapılmasını istedi.

Sadece 2 yumruk

Tutuklu sanıklardan Mert Nikelay’ın avukatı Kadir Şimşek, tahliye talep ederek, “Sanık sadece maktule iki yumruk vurmuştur. Öldürme kapsamında değerlendirilmemeli” dedi.

Rapor beklenecek

Dava, İstanbul Olay Yeri İnceleme’den gelecek yazının beklenmesine karar verilerek, 28 Temmuz’a ertelendi. Mahkeme, Olay Yeri İnceleme’den, olay anına ilişkin görüntülerin, olaysız kısımlar atılarak tek bir görüntü haline getirilmesini de istedi. Firari sanık Cemal Diri hakkındaki yakalama emrinin devamına da hükmedildi.

Avukattan çağrı

Grammeşin ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, adliye önünde yaptığı açıklamada, adalet talep eden herkese çağrıda bulunarak, “Davanın sonucunu, toplumsal desteğin sürmesi etkileyecek. Takip etmediğinizde avukatlar yetersiz kalır” dedi. Davayı ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve üyeleri izledi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr