Fransa’nın en geç Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ‘magazin basının gündeminden düşmeyen Fransa cumhurbaşkanı’ geleneğini de sürdürmeyi başardı. Ancak eşiyle arasındaki yaş farkı ve ilişkilerinin alışılagelmişin dışındaki hikâyeleri nedeniyle her gün gazetelere haber olan Macron bu durumdan bir hayli rahatsız.

Eşinden 24 yaş küçük olan Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Macron haklarında çıkan haberlere, “Eşimden 20 yaş büyük olsaydım hiç kimse bir an bile uygunsuz bir eş olabileceğimi düşünmezdi” diyerek tepki gösterdi. Macron, Le Parisien’e yaptığı açıklamada, “Eşimden 20 yaş büyük olsaydım hiç kimse bir an bile uygunsuz bir eş olabileceğimi düşünmezdi. Brigitte benden 20 yaş büyük diye pek çok insan ‘Bu ilişki kabul edilebilir değil, imkânsız’ diyor” ifadelerini kullandı.

Brigitte Trogneux ise tepkisini şakayla karışık göstermeyi tercih etti. Trogneux, “Cumhurbaşkanlığı için 2017’de yarışması gerekiyordu, çünkü 2022’de en büyük sorunu benim yüzüm olacak” diye konuştu.

Macron, evliliği sayesinde, göreve geldikten kısa süre sonra eşinden boşanan sonra da eski model Carla Bruni’yle evlenen Nicolas Sarkozy ve Élysée Sarayı’nda birlikte yaşadığı sevgilisi Valerie Trierweiler’i oyuncu Julie Gayet’le aldatan François Hollande’ın ardından magazin şöhreti olan Cumhurbaşkanlarından biri oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr