Mersin Büyükşehir Belediyesi, belediye bünyesinde çalışan tüm memurlara tek tip bir evrak dağıtarak, evrakı imzalamalarını ve “FETÖ ile hiçbir ilişkim yok” şeklinde taahhüt vermelerini istedi. Söz konusu yazıda memurların FETÖ ile ilişkili okullara gitmediklerini, ilişkili bankalarda hesaplarının olmadığını, sosyal medya kullanmadıklarını taahhüt etmesi isteniyor.

10 bürokratı tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde, memurlara elden ulaştırılan belge dilekçe şeklinde düzenlendi. Memurlarca imzaladıktan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik OHAL Kurulu’na gönderilmek üzere hazırlanan belgede, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4. maddesine gönderme yapılıyor ve “Terör örgütlerine, FETÖ örgütüne, Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunan yapı, oluşum ve gruplara üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım veya irtibatım bulunmamaktadır” ifadeleri yer alıyor.

Hukuki değil

Mersin Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Kamil Veli Ak ise, herhangi bir kamu kurumunun böyle bir şey istemesinin hukuki dayanağı olmadığı görüşünde. Ak, “Bu anayasaya da aykırı” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr