Bolu Belediyesi'nde FETÖ soruşturması kapsamında işten uzaklaştırılan 17 personelden 12'si ihraç edildi. 5 personel ise Kanun Hükmünde Kararname ile işe iade edildi. Ancak bu 5 kişiden Battal Y., İbrahim K. ve Fikri E., sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet aleyhinde eleştirel paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle Bolu Belediyesi Disiplin Kurulu kararı ile işten çıkarıldı.
Bolu Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısında CHP'li üye Erhan Beykoz, Başkan Yılmaz'dan işçilerin işten çıkarılmasıyla ilgili bilgi vermesini talep etti. Başkan Yılmaz, söz konusu işçileri tanımadığını ve Disiplin Kurulu kararı ile işten çıkarıldıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

'KİMSENİN ÖYLE BİR ŞANSI YOK'

"Ben 13 yıldır Bolu Belediyesi'nde çalışan kimsenin sakalı, bıyığı veya siyasi düşüncesi ile ilgilenmedim. Benim için önemli olan nasıl düşündüğü değil, nasıl iş yaptığıdır. Başka bir belediye olsaydı böyle davranmayabilirdi. Türkiye'de örnekleri çok fazla. Ama benim bu davranışıma karşılık bazı arkadaşlar Ak Parti'li bir belediyede çalışırken sosyal medya hesapları üzerinden lüzumsuz şeyler yapıyorlar. Kimse ekmek yediği kaba işemeyecek. Hem Ak Parti'li belediye çalışacaksın, hem de Başbakan ve Cumhurbaşkanına küfür edeceksin. Kimsenin böyle bir şansı yok. Kişiler siyaset yapacaklarsa bunun yolu da belli. Gidecekler siyasi partilerde yapacaklar. İşten çıkarılan bu kişiler bir daha kesinlikle geri dönemezler"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr