Belçika ve Türkiye vatandaşı Hakim Reis “Belçika’da halkı korku sarmış durumda. Gördüğünüz gibi sokaklarımız bomboş. Herkesi tedirgin. Özellikle metrolar konusunda, yoğun kalabalık olan yerlerde bir hayli sıkıntı yaşanıyor” dedi. Türklerin evlerine baskın yapıldığı konusunda söylentiler olduğunu ifade eden Reis, bu konuda resmi bir açıklama yapılmadığını, havaalanında hafif yaralanan bir Türk olduğunu söyledi.

Belçika basınının “şokun ertesi günü” olarak duyurduğu Brüksel’deki hakim hava gözlendiğinde, sokakların, şehrin kalabalık mekanlarının boş olduğu görüldü. İngiltere’deki bazı gazeteciler tren ve uçakla Brüksel’e gelmeyi denedikleri için ilk günü Londra’dan çıkamadı. Şehre ulaşmak isteyen gazeteciler karayolunu kullanmak zorunda kaldı.

Brüksel’de bir polis merkezinin önünde yapılan anma töreninde Saint-Josse-ten-Node Belediye Başkanı Emin Kır bir konuşma yaptı. Avrupa Konseyi önünde güvenlik önlemlerinin arttırıldı ve bayraklar yarıya indirilirken Türklerin işletmesini yaptığı mekanlara ise Türk Bayrakları asıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr